13. SesvetskI pjesnički maraton ove godine u virtualnom okruženju (poziv pjesnicima i književnicima)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2020. 17:10:20
Početak: 22.04.2020. 00:00
 13. SesvetskI pjesnički maraton ove godine u virtualnom okruženju (poziv pjesnicima i književnicima)

Foto: Plakat

13. Sesvetski pjesnički maraton ove godine bit će održan u virtualnom okruženju u sklopu dana Noći knjige 2020.



Poziv voditelja knjižnice, književnika Ivana Babića:


Drage pjesnikinje i pjesnici,


Vi kojima se posljednjih dana svijet pokušava izmaknuti ispod nogu (epidemijom, potresom, ekonomskom krizom), kojima se spletom okolnosti život pokušava odgoditi, vrijeme zamrznuti, vrijednosti izokrenuti, slobodu govora i kretanja ograničiti,


vi koji morate pokazati humanost „socijalnom distancom“, koji se morate samoizolirati i „ostati doma“ da biste drugima bili bliži, koji radite tjelovježbe u dnevnim boravcima, vi koji se fizički i psihički trošite pred kojekakvim ekranima-prozorima u svijet, koji ste u situaciji da svoj život najintenzivnije živite virtualno,  


vi koji, osim naše mreže sesvetskih knjižnica i KGZ-a, još uvijek imate ono što je najvažnije: slobodan duh, maštu, kreativnost, svoje čitatelje, ljubitelje poezije, međusobnu pozornost i poticaje,


vi koji ste podanici poezije, jedinstvene kraljice, krune, korone književnosti,i koji ste „s poezijom uvijek doma“, „svoji na svome“,

kojima je poezija najdraža pratiteljica na ovome neželjenom korona-maratonu,

 

pozivamo vas u Republiku stiha - Knjižnicu Sesvete (u duhu ovoga vremena) na 13. Sesvetski virtualni pjesnički maraton!!!

 

Pošaljite nam audio zapis (vaš glas) u kojem čitate vašu poeziju (1-2 pjesme), a ako ga niste u mogućnosti snimiti, pošaljite pjesme u tekstualnom obliku.


Pošiljke šaljite na mail-adresu kcusesvete@gmail.com najkasnije do 22. travnja 2020.


Audiozapise (i eventualne tekstove) ćemo objediniti na jedno mrežno mjesto koji će biti svima dostupno i činit će jedan virtualni zbornik.

Osim vaših audiozapisa i tekstova pjesama, maraton će obogatiti foto-izložbe Karmen Stošić i „Književnog kulturnog lifta“ (Knjižnica Jelkovec) i glazbeni sadržaji Ivan Kapec Banda.

 

Poveznica za praćenje 13. Sesvetskog pjesničkog maratona biti će vidljiva na mrežnoj stranici Knjižnice Sesvete u četvrtak, 23. travnja na dan Noći Knjige. 



Važna napomena: sudjelovanjem na Maratonu dajete pristanak da se vaše ime i prezime, vaš audiozapis ili tekst pjesme javno objavi online. 


Odbor za doček: Ivan Babić, Mihael Bily, Iva Klak Mršić i Evelina Rudan




Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2023. 9:08:04

Create Account