Besplatan tečaj za naše umirovljenike: Iskoristite mogućnosti pametnog telefona!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2020. 12:37:33
Besplatan tečaj za naše umirovljenike: Iskoristite mogućnosti pametnog telefona!

Foto: Plakat

Narodno sveučilište Sesvete prprema za sesvetske umirovljenike tečaj o mogućnostima korištenja "pametnih telefona".


Današnji, kako ih zovemo, pametni telefoni imaju beskrajne mogućnosti, a nemali ih broj korisi tek za telefoniranje ili smalnje SMS-a. Današnji smartphoni su kompjutori tisuću puta jači od onog koji je legendarni Apolo 11 doveo na naš Mjesec. Imaju neslućene mogućnosti i malo tko, čak i od znalaca mlađe generacije koristi većinu njegovih resursa, prije svega zato što nam mnoge njegove opcije i resursi nisu potrebni ili to koristimo iznimno rijetko.

A poznato je da naša "zlatna generacija", ako imaju pametni telefon, a sve više ih ima takve uređaje, uglavnom ih koriste za telefoniranje, eventualno slanje poruka i to češće već zastarjelog SMS-a, a rjeđe neke druge aplikacije. 

O tome, ali i mnogim drugm mogućnostima naši stariji sugrađani moći će naučiti na besplatnom tečaju koji će se održavati utorkom i četvrtkom od 18 do 19,30 u Narodnom sveučilištu u trajanju od 10 školskih sati.

Voditeljica tečaja je Ivona Gornik, stručna suradnica u sveučilištu koja inače vodi radionice programiranja i robotike za sesvetske učenike.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 14:22:58

Create Account