HPD Lipa poziva na predavanje - Prva HR ekspedicija na Shkharu!

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 18.2.2020. 14:24:04
Početak: 18.02.2020. 18:30
HPD Lipa poziva na predavanje - Prva HR ekspedicija na Shkharu!

Foto: Antonijo Begić

HPD Lipa poziva svo zainteresirano građanstvo na planinarsko predavanje Antonija Begića o ekspediciji na Kavkaz.Večeras, 18. veljače u čitaonici Knjižnice Sesvete Antonijo Begić, sudionik ekspedicije na Kavkaz, održat će predavanje s projekcijom fotografija o prvoj hrvatskoj ekspediciji na Shkharu, održanoj prošle godine. Predavanje započinje u 18.30 sati, a ulaz je slobodan.


Shkhara (5.193 mnv) je najviši vrh Gruzije. Smješten u regiji Svaneti duž gruzijsko-ruske granice, u kojoj je smješteno i selo Ushguli, najizoliranije selo u Europi geografski gledano, a koje je UNESCO uvrstio na popis svjetske kulturne baštine. Shkhara leži 88 kilometara sjeverno od grada Kutaisi, drugog najvećeg grada Gruzije. Vrh se nalazi u središnjem dijelu planinskog lanca Veliki Kavkaz, jugoistočno od planine Elbrus, najviše planine u Europi.


Antonijo Begić, alpinist, AO Željezničar, preko 12 godina u planinama, penjao po gotovo svim vrstama stijena, snijega i leda. Sudionik je ekspedicija na Kavkaz - Shkhara 2019, najviši vrh Gruzije, u alpskom stilu. Ekspedicija je provedena u organizaciji AO Mosor Split i AO Željezničar Zagreb u trajanju od 20 dana. Sudjelovala su 4 člana.
Vezane vijesti
Ažurirano: 3.2.2020. 18:43:38

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account