Kestenijada na Lipi ove nedjelje

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 25.10.2019. 8:52:04
Početak: 27.10.2019. 11:00
Kestenijada na Lipi ove nedjelje

Foto: Ilustracija

Predstoji nam zadnja nedjelja u listopadu, a Miholjsko ljeto se nastavlja. Planinari HPD „Lipa“ u nedjelju, 27. listopada organiziraju kestenijadu te vas pozivaju da provedite dan u prirodi hodanjem do planinarskog doma na Lipi i sudjelujete u bogatom programu događanja.



Za dolazak na Lipu organizator osigurava stručno vođenje od Planine Donje do doma na Lipi. Do Planine Donje iz Sesveta možete doći autobusom ZET-a linije 262 koji iz Dupca polazi u 9.00 sati ili automobilom koji ostavljate na parkiralištu kod kapele sv. Jurja. U 9.40 sati vodiči planinarskog društva povest će vas markiranom stazom br. 31 do planinarskog doma za što će trebati jedan sat.


Poželjno je imati planinarske cipele ili udobne visoke tenisice, slojevitu odjeću, štapove za hodanje, te naprtnjaču (ruksak). U naprtnjači nositi 1,5 litara vode, sendvič (ima hrane u domu), energetske pločice, glukozne bombone, voće, rezervne majice i bateriju.


Okružje planinarskog doma nudi vam puno klupa, novo izgrađenu sjenicu, razglednu piramidu s koje je vidik na Zagreb, Prigorje, a osobito na Hrvatsko Zagorje, veliku livadu na kojoj je izgrađena kapela Hrvatskih mučenika i dječje igralište.


Prigodni program započinje u 11 sati pečenjem kestena koje su vrijedni planinari skupljali protekli tjedan po šumama oko Lipe.


Na Lipu povedite i djecu koja će se uz tople kestene družiti na kreativnoj radionici na temu kestena koju će voditi planinarka Vesna.


Oni koji žele „prošvrljati“ okolicom planinarskog doma moći će se priključiti u 12 sati organiziranom vođenju do Velike peči, najatraktivnije lokacije na Lipi Rogu, spuštanjem i ulaskom u 17 m dugačku  i 4 m široku pećinu.


Za potpuni nedjeljni ugođaj pozivamo vas na misno slavlje koje će u kapeli Hrvatskih mučenika s početkom u 14 sati predvoditi vlč. Leopold Ćurčić, župni vikar sesvetske župe Svi Sveti.


Zato dođite na cjelodnevno druženje uz glazbenike, konzumaciju pečenih kestena te jela i pića u planinarskom domu Lipa.




Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account