Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2019. 22:53:16
Početak: 17.12.2019. 19:00
Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Foto: Muzej Prigorja

Muzej Prigorja  poziva na otvorenje izložbe Sesvetski likovni umjetnici i gosti u utorak 17. prosinca 2019. u 19 sati.Uzme li se u obzir da se skupne izložbe Sesvetski likovni umjetnici i gosti održavaju od 1986. godine do danas u Muzeju Prigorja, ovogodišnja je izložba još jedan cjelovit uspjeh. Izložena su djela visoke artističke kvalitete i vrijednosti; poneki cijenjeni autori prisutni su s izuzetnim umjetničkim postignućima koja bi mogla ravnopravno stajati u najprestižnijim svjetskim galerijama. Lako ih je prepoznati jer su i međunarodno potvrđeni i nagrađivani. Tek pokoje izloženo djelo slabije je umjetničke kvalitete, no usprkos tome otvara nam pogled na autorov unutarnji svijet.


Sesvetski likovni umjetnici i gosti osnovani su 1986. godine i neprekidno djeluju i rade do danas pa se može slobodno kazati da je to jedno od najdugovječnijih likovnih udruženja u Republici Hrvatskoj.


Naša se skupna izložba danas temelji na autorima koji žive na ovom području i gostima koje poziva organizator, članovi Savjeta i članovi grupe. Uz to što umjetnicima pruža veće mogućnosti autorskog izričaja, sadržajna otvorenost izložbe koja nema tematski definiranu koncepciju, sprečava osipanje članova grupe koji nisu spremni ponuditi odgovore na postavljene zadatke.


Sadašnje stanje naše skupne izložbe odlikuje povoljno ozračje – oni umjetnici koji u njoj sudjeluju imaju želju ostvariti svoj samosvojan zadatak i pokazati posebnost stilskih odlika i prepoznatljivu originalnost. Neke od autora ističem kao vrsne artiste i ljude koji pokazuju snagu svog umjetničkog kreda, a to su: Vinko Fišter, Branko Kelčec, Jure Kokeza,  Ozren Feller, Željko Zima, Boris Leiner, Mario Jurjević, Milivoj Šegan,  Željko Mucko, Slavko Androić, Marija Galić, Lucijan Kujundžić, David Kelčec, Sanela Đurinec Raič, Petar Koši, Hrvoje Marko Peruzović, Vesna Šantak, Nina Brkić, Valentina Marđetko, kao i neki drugi. Svi prisutni autori raznovrsni su po tematskom, stilskom i koncepcijskom obilježju, a u cjelini odišu kvalitetom svog umjetničkog izričaja.


 

/Iz predgovora katalogu izložbe Tomislava Dilbera/Vezane vijesti
Ažurirano: 23.9.2020. 21:30:32

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account