U Muzeju Prigorja multimedijalna izložba međunarodne suradnje Zagreb - Pariz „Gradovi – Transmisija“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2018. 21:58:13
Početak: 12.09.2018. 19:00
U Muzeju Prigorja multimedijalna izložba međunarodne suradnje Zagreb - Pariz  „Gradovi – Transmisija“

Foto: Slika iz pozivnice

U sklopu mutimedijalnog programa u Muzeju Prigorja otvara se izložba međunarodne suradnje Zagreb - Pariz „Gradovi – Transmisija“.„Gradovi – Transmisija“ šesta je multimedijalna izložba međunarodne suradnje s umjetnicima iz Pariza (2013. – 2018.) koja se ove godine održava na dvije lokacije: u Muzeju Prigorja u Sesvetama i u „Medijateci“ Francuskog instituta u Hrvatskoj, Zagreb. 


Svoja djela izlažu umjetnici iz Zagreba i Pariza: Nina Iris Bešlić, Anthony Chatain, Marie Dekerle, Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Vesna Šantak i Erika Šmider. Naglasak je projekta na komunikaciji, razmjeni informacija između gradova i mjesta, umjetnika i publike, propitivanju onoga što definira urbani puls grada iz prošlosti do sadašnjosti.


Zanimljivost izložbe „Gradovi – Transmisija“ je komunikacija/transmisija umjetnika i publike. U Muzeju Prigorja izložba se nalazi u Galeriji „Kurija“, ali i u vanjskom prostoru, u formi likovnih intervencija. Na taj način se urbani prostor prenamjenjuje u likovno/umjetnički prostor, te ističe važnost međusobnih utjecaja čovjeka i društva, komunikacije umjetnika i publike.


Raspored događanja:

    • Otvorenje izložbe u Muzeju Prigorja, srijeda, 12. rujna 2018. u 19.00 sati, Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 5

    • Konferencija za medije u Francuskom institutu u Hrvatskoj, četvrtak, 13. rujna 2018. u 12.00 sati, Zagreb, Preradovićeva 5

    • Otvorenje izložbe u Medijateci, Francuski institut u Hrvatskoj, ponedjeljak, 17. rujna 2018. u 19.00 sati, Zagreb, Preradovićeva 5


Izložba u Muzeju Prigorja otvorena je od 12. do 29. rujna 2018. godine, a financijskom ju je potporom omogućilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Izložba u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj otvorena je od 17. do 28. rujna 2018. godine, a financijskom ju je potporom omogućio Francuski institut u Hrvatskoj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2020. 11:34:55

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account