"Zapisano u genima" u galeriji Farof

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2019. 21:27:04
Početak: 06.11.2019. 19:00
"Zapisano u genima" u galeriji Farof

Foto: Slika s pozivnice

Drugom izložbom  izložbenog ciklusa „Zapisano u genima“ HULULK predstavlja dva iznimna umjetnička dvojca – oca Valerija Michielia  i kćer Leilu Michieli Vojvodu, odnosno oca Rudolfa Labaša i kćer Luciu Labaš.



Izložba će biti upriličena 6. studenog s otvorenjem u 19 sati, u Izložbenom prostoru HULULK-a, u galeriji Farof, Župnog dvora u Vugrovcu, zagrebačkom spomeničkom „biseru“ dostojnome ovakvoj izložbi.


Ciklus je zamišljen kao kompariranje kroz direktno izlagačko sučeljavanje poznatih likovnih obiteljskih parova, očeva umjetnika i njihove djece koja se bave istovjetnom umjetničkom granom.  Kroz samostalne izložbe predstaviti ćemo četiri umjetnička para, te zajedničkom izložbom svih parova krajem godine. 


Prilika je to da posve drugom trajnijom disciplinom, a to je umjetnička, odgovorimo sve popularnijoj  znanstvenoj disciplini kao što je genetika, koja  za sve „krivi“ naše gene. Jer  ona kaže: talent je zapisan u genima. Koliki su utjecaji kada smo zaključili da su oni neminovni? Kolike su različitosti? Kolika je srodnost tek posjedovanje istovjetnog talenta, a koliko je srodnost i odabir istog zanimanja tj. umjetničkog izraza produkt života u specifičnom okruženju, pogotovo umjetničkom koji nije samo zanimanje,već i način života? Koliki su svjesni odmaci, pa čak i otpori i želje da se „nasljednici“ ne poistovjećuju s poznatim roditeljima?


Izložbe će biti i prilika nove valorizacije i aktualizacije umjetničkih osobnosti koje ne smiju biti zaboravljene i koje pokazuju da istinske umjetničke vrijednosti ne jenjavaju i da neminovno žive u stvaralaštvu, u genima vlastite djece.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account