Austrijanci otkrili burek iz Hrvatske

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 9.8.2021. 16:37:17
Austrijanci otkrili burek iz Hrvatske

Foto: Promo

Izvoz hrvatskih proizvoda kroz SPAR prodajnu mrežu u Austriji, Italiji i Sloveniji i dalje raste. U prvih šest mjeseci 2021. vrijednost izvoza putem SPAR-a iznosila je gotovo 370 milijuna kuna, što je najava da će i ova godina biti rekordna. 



U prvom dijelu 2021. kroz trgovine SPAR-a najviše je rastao izvoz ribe, prerađevina s istarskim tartufima ali i bureka.


Ovime je potvrđeno da je grupacija SPAR-a dobar partner za hrvatske proizvođače za izvoz hrvatskih proizvoda u Europsku uniju. Najveći porast,  više od 10 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani, bilježi izvoz u Sloveniju, a iza nje slijedi Austrija s porastom od 7,4 milijuna kuna. Hrvatski proizvodi su  redovito dodatno promovirani u INTERSPAR i SPAR letcima u Austriji i Sloveniji. 


Posebno veseli porast izvoza manjih tvrtki i onih sa posebnim proizvodima iz Hrvatske poput bureka. Tako je iznenađujuća prodaja bureka samo u jednom INTERSPAR hipermarketu u Salzburgu koje doseže gotovo 200 komada dnevno. 


U Italiji raste izvoz proizvoda Zigante, dok proizvodi tvrtke Alden male obiteljske tvrtke iz Istre koja proizvodi SPAR Premium bakalar na bijelo i bakalar na bijelo s maslinama bilježi rast od 50%. 


Izvoz Cromarisa u Sloveniju je u odnosu na prošlu godinu porastao za 35%. U Sloveniji raste i izvoz domaćih mesnih prerađevina s tartufima tvrtke Pisinium koja bilježi rast od  40%. Raste i izvoz proizvoda iz neretvanske tvrtke Mandarinko koja u slovenskom SPAR-u prodaje mandarine, lubenice i češnjak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account