Bajkmont uz pomoć Europe gradi novu tvornicu u Rugvici u projektu "Bajkmont Steel Structure Industry"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2021. 13:17:31
Bajkmont uz pomoć Europe gradi novu tvornicu u Rugvici  u projektu "Bajkmont Steel Structure Industry"

Foto: Bajkmont

Poduzeće Bajkmont povuklo je više od 14,5 milijuna kuna europskih novaca u projektu ''Bajkmont Steel Structure Industry''.



Tvrtka Bajkmont d.o.o. iz Sesveta uspješno privodi kraju Europski projekt izgradnje nove tvornice čeličnih konstrukcija u Rugvici koji se provodi pod nazivom ''Bajkmont Steel Structure Industry'', u sklopu Poziva ''Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP'' sufinanciranog sredstvima Europske unije, a s ciljem jačanja konkurentnosti i tržišne pozicije kroz ulaganje u unapređenje tehnoloških i poslovnih procesa.


Bajkmont d.o.o. je završio izgradnju i pustio novu tvornicu u pogon. Ovim projektom izgrađena je nova, tehnološki suvremena i energetski učinkovita tvornica za proizvodnju čeličnih konstrukcija, kojom je tvrtka povećala svoje proizvodne kapacitete što će joj omogućiti veću konkurentnost primarno na svjetskom tržištu na kojemu već danas posluje i ostvaruje zavidne rezultate. Završeni su gotovo svi radovi na izgradnji poslovne zgrade, proizvodnih hala, asfaltiranje i osigurani svi priključci na komunalnu infrastrukturu, dok je u tijeku završna faza opremanja ureda, te doprema i montaža dijela opreme za proizvodne pogone. Konačni cilj tvrtke je preseliti veći dio proizvodnje na novu lokaciju, no to će tvrtka ostvariti po fazama, ovisno o projektima na kojima radi, kao i o situaciji i složenim uvjetima današnjeg poslovanja  na domaćem i svjetskom tržištu. 


Usporedno s opremanjem i montažom opreme ide uspostava organizacije rada u novim uvjetima, restrukturiranje svih sadašnjih proizvodnih pogona za proizvodnju konstrukcija koje tvrtka danas ima i radi na više lokacija (matični pogon u Sesvetama (Dobrodol), pogon u Sisku, nova tvornica u Rugvici), te cjelokupna konsolidacija tvrtke i uspostava nove organizacije proizvodnje, rada i ukupnih poslovnih procesa. 


Budući da nova tvornica zahtjeva novu organizaciju rada tvrtka intenzivno radi na kreiranju nove unutarnje organizacije rada i upravljanja, modernizaciji poslovanja kao i unapređivanju sustava rukovođenja. U sklopu toga tvrtka je prije svega uspostavila novi management i to kroz  repozicioniranje svojih mladih stručnih kadrova koji su višegodišnjim radom stekli zavidno iskustvo u ovom poduzeću. Isto tako, tvrtka intenzivno radi  i na zapošljavanju novih stručnih kadrova, posebno inženjera strojarstava i graditeljstva, voditelja projekata, komercijalista, ekonomista, stručnjaka za vođenje kadrova, te nadasve raznih profila radnika metalske struke za kojima tvrtka ima stalne potrebe. 


Osiguranjem poslova i zapošljavanjem novih kadrova utjecat će se na zadržavanje i povećanje tržišne pozicije, ali isto tako povećat će se efikasnost i konkurentnost ne samo na domaćem, već i na inozemnom tržištu, s fokusom na tržište Europske unije gdje najviše radi, ali isto tako i šire u svijetu gdje već danas  isporučuje svoje proizvode (USA, Južna Amerika, Kanada, Japan, Katar, Australija). 


U uvjetima aktualne krize izazvane pandemijom korona virusom poslovanje postaje sve zahtjevnije stoga tvrtka poduzima sve moguće mjere da bi u tim uvjetima očuvala svoje poslovanje, osigurala punu zaposlenost svojih proizvodnih i ljudskih potencijala, a time i osigurala povrat na značajna investicijska sredstva koja je uložila u ovaj projekt, a time i opravdala bespovratna sredstva iz europskih fondova koja je ostvarila za financiranje ovog projekta.


Ukupna vrijednost investicije prema odobrenom projektu je 53.366.001,25 kn, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 14.681.017,20 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.




Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost korisnika BAJKMONT  d.o.o.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account