Global Entrepreneurship Week

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 11.11.2020. 21:20:33
 Global Entrepreneurship Week

Foto: Vizual

 U 160 zemalja od 16. do 22. studenog 2020. održava se Global Entrepreneurship Week (GEW), manifestacija koja se održava jednom godišnje radi promicanja poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startup-e i potiču ekonomski rast .


Ove će se godine ta manifestacija održati u Splitu u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora, Poduzetničkog centra Split i Ekonomskog fakulteta u Splitu. 

Različitim aktivnostima među kojima su networking druženja, GEW potiče sudionike da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori te ih povezuje s potencijalnim suradnicima, mentorima i potencijalnim investitorima, upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.

GEW je i  platforma za povezivanje i suradnju poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

Zbog pandemije, ovogodišnje izdanje održat će se u online formatu koristeći Zoom platformu te prijenose uživo putem društvenih mreža Studentskog poduzetničkog inkubatora, a sastojat će se od edukativnih predavanja, radionica i panel diskusija te 24-satnog Hackathon natjecanja pod nazivom Smart City Challenge koje će održati domaći i inozemni stručnjaci.

Tijekom Smart City Challenge hackathona prijavljeni natjecatelji rješavat će izazove postavljene u skladu s programom Europske unije “Digitalna Europa 2020.”  gdje se naglasak stavlja na izgradnju pametnih domova i zgrada, pametnog prijevoza, pametne proizvodnje, pametnog okoliša te pametnog zdravlja. Natjecanje će trajati 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju. Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi natjecateljima omogućili što kvalitetniji razvoj od ideje do prototipa, bit će im pružena puna mentorska podrška koji će ih svojim ekonomskim i tehnološkim znanjima i kvalitetama dodatno usmjeravati. Najbolji natjecatelji podijelit će nagradni fond od 20.000,00 kn kojeg je i ove godine kao pokrovitelj osigurao Grad Split. Najbolji osiguravaju i ulazak u program Studentskog poduzetničkog inkubatora gdje će uz podršku mentora s Ekonomskog fakulteta nastaviti razvijati poslovni model svog rješenja. Prijave za Smart City Challenge hackathon traju do 15. studenog  putem linka http://spi.efst.hr/smart-city-challenge/


Što se tiče edukativnog dijela programa, i ove godine je više poduzetnika predavača. Tematski je obuhvaćeno široko područje, od marketinga, društvenog poduzetništva, razvoja ruralnog područja, digitalizacije poslovnih procesa, razvoja inovacija pa sve do studentskog poduzetništva.

U manifestaciji će među ostalima sudjelovati i Ivana Čuljak iz Invento Capital Partners, Ana Šunjić iz tvrtke Infobip, Anja Šerc iz tvrtke BB consulting, tvrtka Oracle, Michael Freer iz tvrtke Ensoco, investicijska konzultantica Vanja Perić, Fran Poštenjak iz tvrtke ArboSMART Technologies, Peter Hopwood iz tvrtke Hopwood Speaker Coaching te gosti panela o studentskom poduzetništvu Ivana Perić (OPG Spara), Slaven Damjanović (eAgrar) i Lea Kosović (LOL agencija).

Događaj i program razvijeni su u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 -7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga voditeljice izv. prof. dr. sc. Maje Ćukušić s Ekonomskog fakulteta, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Satnice predavanja i panela mogu se pogledati na http://spi.efst.hr/gew/, a za svako predavanje potrebno se registrirati klikom na odabrano predavanje ili panel u programu koji se nalazi na tom linku.




Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account