Poduzeće Piramida sredstvima EU širi proizvodnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.5.2020. 13:29:21
Poduzeće Piramida sredstvima EU širi proizvodnju

Foto: Promo

Sesvetsko poduzeće Piramida specijalizirano za proizvodnju stakla raznih namjena u medicini ostvarilo je uz pomoć fondova EU znatni napredak u poslovanju.




Poduzeće PIRAMIDA d.o.o. iz Sesveta provodi projekt „Jačanje konkurentnosti i učinkovitosti poduzeća proširenjem kapaciteta i unapređenjem procesa proizvodnje staklene ambalaže“, prijavljen na natječaj ''Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP'' sufinanciranog od strane Europske unije s ciljem proširenja kapaciteta i optimizacija procesa proizvodnje ampula, te povećanje prepoznatljivosti na inozemnom tržištu.


Poduzeće nastoji povećati tehnološku učinkovitost ulaganjem u implementaciju linije za proizvodnju ampula te nabavu kamera za optičku kontrolu i nadzor proizvodnje. U sklopu provedbe predmetnog projekta, poduzeće također sudjeluje na međunarodnom sajmu kako bi promoviralo svoje proizvode i inovacije te povećalo prepoznatljivost na nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini.



Dio proizvodnog asortimana


Dugoročni cilj poduzeća, a u kontekstu odluke za pokretanje projekta je povećanje prihoda i izvoza te povećanje broja zaposlenih.

Ukupna vrijednost investicije je 3.730.647,65 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 960.000,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Korisnika PIRAMIDA d.o.o.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account