"100 vodećih hrvatskih restorana"

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 12.10.2020. 20:49:33
 "100 vodećih hrvatskih restorana"

Foto: Slobodan Kadić

Tiskano i internetsko izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku knjige "Restoran Croatica - 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21"u izdanju Abisal biblioteke Gastronaut predstavljeno je u riječkom brod Botelu Marina.Restorani su u knjizi na 240 stranica predstavljeni  tekstom, fotografijama i receptima  te informacijama o tome što vrijedi vidjeti i doživjeti u njihovoj okolini.


Knjiga je obogaćena fotografijama 10-ak atraktivnih eksponata iz Muzeja gastronomije Puntijar.


 Knjiga također predstavlja  vrhunske proizvode koji se zbog svojih gastronomskih i enoloških vrijednosti nude  na pojedinim odredištima.Mnogi od tih atraktivnih proizvoda mogli su se kušati tijekom promocije knjige.Među receptima u knjizi su: Marinirani file švoja s majonezom od vlasca, Pečeni ovčji sir, Janjeća kruna, Pijani kvarnerski škamp, ​​Ramstek od bošakarina, Janjeće tripice, Pšenica s dimljenim plodovima mora, Poljički Soparnik, Riblji file u umaku od konjaka, Dalmatinska pašticada, Vrhnje juha od koprive, Sarma od ogulinskog kiselog kupusa i divljači, Krema od medvjeđeg luka, Goveđi obrazi u luci, Meso iz tiblice, Teleći file s pireom od bundeve i cikle, Sir od mladog vola na vrhnju od krumpira i celera, Šaran na vilicama , Podolac ispod peke i mnogi drugi.


Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana - Restoran Croatica" pokrenula je  1995. godine prof.Karin Mimica. Izdanja iz prethodnih godina mogu se pregledati klikom na naslovnicu knjige  na www.gastronaut.hr

Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana - Restoran Croatica" provodi se kontinuirano već 25 godina i najstarije je nacionalno ocjenjivanje kvalitete u ugostiteljstvu.

Izbori su  obuhvatili 2.400 restorana u Hrvatskoj. U 25 godina  488 restorana uključeno je u Restoran Croatica, a 6 restorana je obranilo naslov u svih 25 godina.

Mnogi restorani iz 100 najboljih članovi su Gastronautskog kluba koji je do sada organizirao  130 tematskih gastro skupova na kojima se predstavljaju turistička odredišta kroz kulturu, baštinu i gastronomiju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.7.2020. 13:17:04

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account