Čestitka premijera Plenkovića za Dan neovisnosti - 8. listopada 1991. zauvijek zapamćen u hrvatskoj povijesti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.10.2017. 22:04:08
Čestitka premijera Plenkovića za Dan neovisnosti - 8. listopada 1991. zauvijek zapamćen u hrvatskoj povijesti

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

 Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u subotu je čestitao hrvatskim državljankama i državljanima Dan neovisnosti, 8. listopada, istaknuvši da će dan 8. listopada 1991. zauvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.


„Hrvatska ove godine ponosno slavi 26. obljetnicu Dana neovisnosti. Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio hrabru odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan će zauvijek ostati upamćen u hrvatskoj povijesti jer smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.


U pravednom i nametnutom Domovinskom ratu Hrvatska je obranila i učvrstila svoju samostalnost i neovisnost.  Stoga neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje  dugujemo svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, osobito onima koji su svoje živote položili za slobodu domovine", ističe u čestitci premijer Plenković .


Podsjeća da je "u proteklih dvadeset i šest godina Hrvatska prošla zahtjevan put. Ulaskom u Europsku uniju i NATO ispunili smo naša dva najvažnija strateška cilja. Pokazali smo se kao pouzdan i vrijedan partner te član brojnih uglednih međunarodnih organizacija, a naši vojnici diljem svijeta sudjeluju u najzahtjevnijim vojnim misijama".


Hrvatska Vlada, ističe premijer Plenković, "čini sve kako bi našim građanima omogućila kvalitetniji i bolji život. Posvećeni smo jačanju političke stabilnosti i gospodarskom razvoju zemlje. Nastavit ćemo i dalje ustrajno graditi moderno društvo koje počiva na univerzalnim i europskim vrednotama demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene odgovornosti.


U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam  Dan neovisnosti!“, naveo je premijer Plenković u  čestitci hrvatskim državljankama i državljanima, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.10.2019. 8:19:36

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account