Danas 49 novooboljelih, jedan preminuli, u Zagrebu oboljela beba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.7.2020. 14:30:44
Danas 49 novooboljelih, jedan preminuli, u Zagrebu oboljela beba

Foto: Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak o 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj 1116, a preminula je još jedna osoba. 



"U protekla 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1116", priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 


Među njima je 138 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Stožer je izvijestio da je jedna osoba preminula, pa je broj ukupno preminulih 123. 


Danas najviše novooboljelih pacijenata ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 14, Vukovarsko-srijemska ima ih 9.



Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4422 osobe zaražene novim koronavirusom. 


U samoizolaciji je trenutno 3937 osoba. Do danas je ukupno testirano 105 526 osoba, od toga 1394 u posljednja 24 sata.


U Zagrebu danas samo jedan slučaj, oboljela beba


U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a riječ je o novorođenčetu starom 10 dana, izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba.


Nažalost, radi se o djetetu 10 dana starom, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, izvijestio je u utorak ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar i dodao da je to prva beba i druga trudnica u Hrvatskoj koji su covid pozitivni.


Trudnica je porođena na 'Svetom Duhu', a dijete je po našim informacijama klinički dobro, dodao je Šostar. 


Objasnio je da je dijete kao zdravo bilo otpušteno iz bolnice, jučer je testirano i nažalost je pozitivno, ali nema nikakvih tegoba i klinička mu je slika potpuno uredna.


Rekao je i da dijete nije zaraženo u bolnici, nego je bila transmisija virusa s ranije oboljele majke na dijete.


Create Account