Danas dvoje novooboljelih, kao i jučer

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2020. 14:15:00
Danas dvoje novooboljelih, kao i jučer

Foto: Ilustracija

U posljednja 24 sata evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, nema novopreminulih, priopćio je u nedjelju Stožer.
Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2226

Novooboljeli su iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije, priopćio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite koji je zbog dobre epidemiološke situacije prorijedio svoje, do petka svakodnevne konferencije za novinare. Naredna konferencija bit će ponovo u ponedjeljak. Do danas je ukupno testirano 53877 osoba, od toga 1019 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima 7 manje, što znači da je 130 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

 

Ukupan broj ozdravljenih je 1936, što je 23 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 728 otpušteno iz bolnice, a doma je ozdravilo 1172 osoba.

 

Ukupan broj do sada preminulih je 95.


"I nadalje pozivamo građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa i održati ovako vrlo povoljno epidemiološko stanje. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Samo zajedno možemo pobijediti ovu epidemiju", poručuju iz Stožera.
Karta broja oboljelih od 17.5.2020.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.1.2021. 14:17:38

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account