Danas niti jedan novooboljeli niti umrli

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2020. 14:16:51
Danas niti jedan novooboljeli niti umrli

Foto: HINA POOL/ PIXSELL/ Davorin Višnjić

Jako dobre vijesti priopćio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite, nema novooboljelih niti umrlih, a još je 121 aktivni slučaj."Osamdeset i deveti dan od pojave koronavirusa, 2243 ukupno oboljelih i 2023 oporavljenih. Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. Nula je novooboljelih , poručio je ministar Beroš na Twitteru.


Ukupno je preminulo devedeset i devet osoba, a šest osoba je trenutačno na respiratoru, dok je 121 osoba na liječenju.


Dosad je testirano ukupno 60.864 osoba, u posljednja 24 sata testirano je 953 osoba.


Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.


U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 


Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.


Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 


Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.11.2020. 12:07:27

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account