Dani hrvatskog kulinarstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.12.2020. 14:44:41
 Dani hrvatskog kulinarstva

Foto: Promo

 Želja organizatora je bila i animirati svoje članove u vrijeme kad su mnogi ugostiteljski objekti zatvoreni.  





Dani hrvatskog kulinarstva održali su se u online izdanju kako bi hrvatski kuhari i slastičari i dalje mogli težiti kulinarskoj izvrsnosti i kreativnom izražavanju za koju možda nemaju priliku u svakodnevnom radu. 


Natjecatelji su mogli sudjelovati u 12 različitih kuharskih i slastičarskih kategorija. Mjesec dana su imali vremena za osmišljavanje, pripremu i prijavu svojih radova, a nakon isteka roka, članovi ocjenjivačkog suda HKS-a na svoje su mailove dobili radove pod šiframa te proglasili pobjednika u svakoj od zadanih kategorija. Iako je nedostajalo ono najbitnije što radi prevagu kod ocjenjivanja jela, miris i okus, suci su pomno proučili pristigle fotografije i recepture te odlučili kome će pripasti vrijedne novčane nagrade i nagrade sponzora. Sve radove su i komentirali kako bi natjecatelji dobili povratnu informaciju i tako se educirali. 


Pobjednici natjecanja po kategorijama: 


Kuharska natjecanja:

A. Umjetnost kuhanja - finger food: Amos Novak

B. Umjetnost kuhanja - toplo glavno jelo: Tomislav Greganić, hotel The Westin Zagreb

C. Umjetnost kuhanja - mistery box: Patrik Prnjak, Restoran Lesnina xxxl, Pula

D. Umjetnost kuhanja - bolnički menu: Patrik Prnjak, Restoran Lesnina xxxl, Pula

E. Umjetnost kuhanja - Hrvatska kulinarska baština u modernoj izvedbi - glavno jelo: 

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

F. Kulinarska umjetnost - carving - voće i povrće: 

Ivan Ursić, Hoteli Brela – hotel Berulia, Brela

H. Umjetnost kuhanja - makrobiotičko glavno jelo,: 

Patrik Prnjak, Restoran Lesnina xxxl, Pula


Slastičarska natjecanja:

A. Umjetnost slastica - slatki pladanj (Petit four): 

Jadek Sandra, Sandrini kolači, Slatina

B. Umjetnost slastica - desert - topli i hladni:

Marija Bošnjak, Srednja strukovna škola Vinkovci

C. Umjetnost slastica – torta: Danijela Matijašić, Restoran Katarza, Koprivnica

D. Slastičarska umjetnost – skulptura: Nikolina Lončar, Hotel Zlatan, Koprivnica

E. Veganski ili bezglutenski restoranski desert: Toni Magdić, Slavonski Brod


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.12.2020. 9:41:25

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account