Dodijeljen Suncokret ruralnog turizma

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.2.2020. 18:02:49
Dodijeljen Suncokret ruralnog turizma

Foto: PR manifestacije

Dodijeljene su nagrade u ruralnom turizmu Hrvatske.



 Šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna. Dobitnik je Zlatnog suncokreta, koji se  dodjeljuje u najvećoj akciji u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi. 


Uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake. Na natječaj Suncokret ruralnog turizma  pristiglo je 150 prijava iz svih dijelova Hrvatske,


„Ruralni turizam zaslužuje našu posebnu pažnju i još bolju promociju što ćemo, između ostalog, postići zagovaranjem naših prioriteta za vrijeme trajanja predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. Inzistirat ćemo na vođenju politika održivog razvoja i poticanju raznolikosti turističke ponude, kako bismo potaknuli razvoj turistički manje razvijenih područja za što vjerujem da će omogućiti razvoj turističkih proizvoda koji će dodatno doprinijeti razvoju ruralnog turizma.Prema najnovijem Tomas istraživanju gosti na kontinentu prosječno troše 119 eura, a na obali 94 eura po danu".  istaknuo je ministar turizma i posebni izaslanik premijera Gari Cappelli. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 8:28:55

Create Account