Hrvatski obrtnici na sajmu u Celju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.9.2019. 22:36:05
Hrvatski obrtnici na sajmu u Celju

Foto: Tomislav Radić

Na 52. Međunarodno obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju koji se održava od 10. do 15. rujna i na kojem nastupa 1500 izlagača iz 34 države predstavlja se i 16 hrvatskih obrtnika.BROSS obrt iz Viškova nudi izradu rezervnih dijelova, zupčanika, pužnih vijaka, lančanika i reduktora. Najbučniji na sajmu je obrt "Kovanje i obrada metala Baja". Josip Čavajda pred publikom kuje i obrđuje metal i izrađuje noževe, mačeve i suvenire od metala. Atelier Varga je umjetnička obrtnička radionica koja radi suvenire od gline i keramike a za ovu priliku izrađen je unikatni umjetnički masivni drveni stol.


"Stolarija Petrić sa stilom" izradila je stol s Vargom a i inače se bavi  namještajem od masivnog drveta. Obrt "Elmet" bavi se izradom elektroničkih i mjernih uređaja za građevinarstvo i elektromehaničarske radionice a obrt "Lamela" zajedno sa stranim partnerom izrađuje lamele kvačila. Obrt "Vedriš" proizvodi gromobranski i elektro pribor a obrt "ZZR DUNI" bavi se lijevanjem obojenih metala.


Obrt "Promega" nudi proizvodnju i platifikaciju metalnih proizvoda a obrt "Habuš" bavi se proizvodnjom zupčanika i strojnih dijelova. "Mesingana galantelije Đuretić" proizvodi inox ograde i druge elemente za građevinarstvo a "MP Metaloplast" specijaliziran je za preradu plastičnih masa i metala.  "ROTO KRUNA" proizvodi alate za obradu metala i drveta a obrt Prišljin" izrađuje gumenu i metalnu galanteriju. Obrtnička komora Karlovačke županije predstavlja proizvode sedam obrtnika u vitrini.


Na sajmu se prezentira i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te su također u   vitrini uzorci proizvoda 18 tradicijskih obrta. Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2021. 11:31:04

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account