Lakše se diše: Danas "samo" 50 novooboljelih, polovina u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.7.2020. 14:38:01
Lakše se diše: Danas "samo" 50 novooboljelih, polovina u Zagrebu

Foto: Pixabay

(Hina)  U Hrvatskoj je protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je preminula, a broj trenutno oboljelih ukupno je 1117, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.



Među njima su 132 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta, navodi Nacionalni stožer.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3722 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 119 preminulo, a 2486 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 4861 osoba.


Do danas je ukupno testirano 93.571 osoba, od toga 763 u posljednja 24 sata.


Iz Stožera ističu kako je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.


"Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", poručuje Nacionalni stožer.


Pola današnjih slučajeva je iz Zagreba


U Zagrebu su 24 novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 


"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 216 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježena su 24 nova slučaja. Posljedično tome, za 78 osoba određena je mjera samoizolacije", istaknuli su u priopćenju.


Naglasili su da je od 24 novooboljele osobe od koronavirusa, njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba, šest je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna je osoba izložena u noćnom klubu, jedna je osoba doputovala iz Njemačke, a ostali su izloženi na različitim događanjima.


"Trenutno je u Gradu Zagrebu 387 aktivnih slučajeva i 946 aktivnih samoizolacija", ističu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".  



Na karti su prikazani aktivni slučajevi zaraze COVID-om 19  po županijama u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.



Create Account