Spasila 15 pasa, sada ambasadorica Zaklade

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 18.2.2020. 22:26:42
Spasila 15 pasa, sada ambasadorica Zaklade

Foto: Prijatelji životinja

Zaklada Regica pomaže napuštenim životinjama kako bi lakše pronašle dom.Svi se još sjećamo Maje Sertić, mlade žene iz Samobora koja je sve oduševila kada je u prosincu prošle godine, potaknuta smrću svojega voljenog psa, krenula u veliku akciju spašavanja pasa iz pulskog „šinteraja”. Tom prilikom pronašla je dom za više od 15 pasa i ispraznila sklonište koje je, prema mišljenju mnogih, jedno od najlošijih u Hrvatskoj. Na veliku radost mnogih, kao žena od akcije, Maja je odlučila i dalje pomagati životinjama u svojstvu ambasadorice Zaklade Regica.


Zaklada Regica osnovana je u prosincu 2014. temeljem želje Ljerke Regović koja je svojom oporukom odredila osnivanje zaklade koja će pomagati napuštenim životinjama i životinjama u procesu udomljavanja. Gospođa Regović željela je omogućiti veterinarsku brigu za pse i mačke koje nemaju skrbnika pa je tako osnovana zaklada koja nosi njezino ime. Zaklada Regica dosad je pomogla 114 pasa i mačaka preko programa besplatne i povoljnije kastracije koju vodi udruga Prijatelji životinja, no zbog nedostatka priljeva novih financijskih sredstava rad Zaklade stagnirao je te je pomoć Maje Sertić kao ambasadorice došla u pravome trenutku.


„Zaklada Regica ovisi isključivo o donacijama kako bi mogla pomagati životinjama bez doma kojima treba veterinarska pomoć kako bi se lakše udomile. Zato smo jako sretni što je Maja, kao osoba s velikim srcem i ljubavlju za životinje, odlučila pomoći na način da bude ambasadorica Zaklade”, izjavila je Ivana Lunka, pravnica u udruzi Prijatelji životinja.


„Od Prijatelja životinja saznala sam da se Zaklada Regica našla u financijskim problemima i zato ne može dalje pomagati psima i mačkama. Nakon što sam pomogla psima iz pulskog ‘šinteraja’ da pronađu svoje domove, odlučila sam se usmjeriti na projekt koji pomaže velikome broju životinja na području cijele Hrvatske i rado ću biti ambasadorica Zaklade Regica”, ponosno je izjavila Maja Sertić. 


Maja poručuje da je udomljavanje plemenit čin koji usrećuje i životinje i udomitelje te poziva sve na udomljavanje pasa i mačaka umjesto njihove kupnje. Svi koji žele pomoći daljnji rad Zaklade Regica na spašavanju životinja mogu donirati preko stranice www.zaklada-regica.org. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.10.2020. 21:31:30

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account