Stožer: Danas nema novooboljelih niti preminulih od COVID-a 19

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.5.2020. 14:39:16
Stožer: Danas nema novooboljelih niti preminulih od COVID-a 19

Foto: Pixabay

Nacionalni Stožer civilne zaštite putem priopćenja danas je objavio podatke o kretanju epidemije za nedjelju, 31. svibnja.Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246. Novooboljelih nema.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju su 23 osobe, a od njih su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih je 103, što znači da danas nema novopreminulih osoba čija bi smrt mogla biti povezana s COVID-om 19.

Unatoč značajnom smanjenju opasnosti od oboljenja koronavirusom u Hrvatskoj, stanje epidemije i dalje je na snazi uz znatno ublažene protuepidemijske mjere, a podsjećamo da je struka najavila kako će nakon što 14 dana za redom ne bude novooboljelih u Republici Hratskoj, petnaestog dana proglasiti kraj epidemije, što će automatski značiti i obustavu svih protuepidemijskih mjera.

Pa bismo to što prije dočekali bilo bi jako dobro da do tog trenutka budemo oprezni i kao do sad poštujemo iz opreza mjere fizičke udaljenosti i higijene ruku i lica odnosno sluznica.Desni graf zorno pokazuje pad broja novooboljelih, a kad se na lijevom grafu spoje crvena i zelena linija znat ćemo da više nema oboljelih  od COVID-a 19 u Republici Hrvatskoj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.7.2020. 15:06:14

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account