Stožer: Podaci o kretanju epidemije slični jučerašnjim

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.4.2020. 15:16:50
Stožer: Podaci o kretanju epidemije slični jučerašnjim

Foto: Screenshot HTV

 Novi 61 slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Hrvatskoj u zadnja 24 sata, 12 osoba je ozdravilo, a jedna je umrla, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.  Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević navela je kako se u bolnicama trenutno nalazi 359 ljudi, a ozdravilo ih je 179, dakle 12 više nego jučer.

 Kod kuće se liječi 789 osoba, a još je jedna osoba na respiratoru što ih čini ukupno 36.

 U samoizolaciji se nalazi 14.259 osoba.

 Jedna je zaražena osoba umrla u splitskom KBC-u, kazala je Grba-Bujević.


Najviše novozaraženih je u Splitu, 17, u Zagrebu 11,  Osijek i Krapina broje po 5, a ostale županije pojedinačne slučajeve ili su bez novih pozitivnih.Božinović: Potpisana odluka o radu tržnica po striktnim pravilima


Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je u srijedu da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima.

''Dobili smo zadnju potvrdu iz lokalnih stožera civilne zaštite da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme epidemije te je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka stupa na snagu'', kazao je.

Božinović je pozvao umirovljenike da u najvećoj mjeri podižu mirovine na bankomatima. ''Molimo sve građane da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima'', rekao je.  


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.6.2020. 16:20:19

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account