Stožer: Troje oboljelih, jedna osoba preminula

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2020. 14:08:56
Stožer: Troje oboljelih, jedna osoba preminula

Foto: HINA/ CROPIX /POOL/ Tomislav Krišto

Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je o kretanju epidemije u posljednja 24 sata.Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 3, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237.

Novooboljeli su iz Osječko - baranjske i Koprivničko - križevačke županije.


Do sada je testirano 58091 osoba, od toga 1070 u posljednja 24 sata.


Hospitaliziranih slučajeva je jednak broj, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 97 što znači da je u posljednja 24 sata jedna osoba preminula od posljedica COVID-a 19.Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 


Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 


Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.
Vezane vijesti
Ažurirano: 24.1.2021. 14:17:38

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account