Glazbena scena u tuzi, preminuo je Rajko Dujmić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2020. 16:48:12
Glazbena scena u tuzi, preminuo je Rajko Dujmić

Foto: Screenshot

 Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić (65) preminuo od posljedica ozljeda zadobivenih u  prometnoj nesreći prošloga tjedna, objavilo je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) u utorak.



Ova tužna vijest zatekla nas je uoči njegova 66. rođendana koji bi proslavio za tri dana, a naše misli, suosjećanje i potporu upućujemo njegovoj obitelji, objavili su u HDS-u.


Najveći dio svoje glazbene karijere Rajko Dujmić proveo je u Novim Fosilima, punih 30 godina, a grupa je njegovim dolaskom, osim sjajnog klavijaturiste, dobila i sjajnog skladatelja, koji je postao jedan od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni.


U svojoj bogatoj karijeri Rajko Dujmić napisao je više stotina djela te je mnogim djelima dao i aranžerski i/ili producentski doprinos. Svoj prvi i jedini kantautorski album “Nizvodno od raja” Rajko je objavio 1993. godine. Poznat je i kao skladatelj filmske glazbe, scenske glazbe za kazališne predstave te reklamnih spotova, Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika. 


Dujmić će ostati zapamćen po nizu vječnih hitova i pjesama po kojima će ga se još dugo pamtiti.


“Za dobra stara vremena”, “Diridonda”, “Reci mi tiho, tiho”, “Čuješ li me jel’ ti drago”, “Šuti moj dječače plavi”, “Tako je malo riječi palo”, “Najdraže moje”, “Tonka” "Košulja plava" i “Milena”, samo su neke od njih.





Video: Rajko Dujmić

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.11.2020. 12:02:51

Create Account