Mlada Sesvečanka Marija Jelovečki nova je nada naše glazbene scene, objavila je prvi singl Još ovu noć (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.7.2020. 12:52:21
Mlada Sesvečanka Marija Jelovečki nova je nada naše glazbene scene, objavila je prvi singl Još ovu noć (video)

Foto: Promo

Pjevačica Marija Jelovečki prvim singlom „Još ovu noć“ možda radi prve profesionalne glazbene korake, no pred njom je uzbudljiva glazbena budućnost!



Mlada 18- godišnja glazbena nada iz Adamovca, koja se plesom i glumom bavi od malih nogu, a može se pohvaliti i završenom glazbenom školom gdje je usavršila sviranje violine, ima velike ambicije za svijet glazbe u koji je ušla u suradnji s Markom i Nevenom Vukes. 


Pjevačke vještine brusila je kod najstrožih mentorica, Ivane Husar i Martine Tomčić, koje za svoju učenicu imaju samo riječi pohvale: „Marija Jelovečki dugogodišnja je polaznica pjevačkih i mjuzikl programa Husar&Tomčić škole pjevanja.


Ističe se kao predana i marljiva pjevačica specifične boje glasa i glazbenog senzibiliteta. Ponosne smo i sretne što će upravo Marijin vokal biti dio hrvatske urbane glazbene scene.“


Da je poznanstvo s bračnim parom Vukes sudbonosno, jasno dokazuje urbana pop pjesma „Još ovu noć“ u izdanju Croatia Recordsa, za koju Marko potpisuje glazbu a Nevena je zaslužna za tekst i režiju spota.

O samoj suradnji Marija kaže: „Početkom ove godine osjetila sam kako je došao trenutak da se glazbeno izrazim i svoje osjećaje podijelim sa drugima. U svemu tome dobila  sam potporu svoje obitelji, a onda je za vrijeme karantene uslijedilo spontano poznanstvo s pjevačem Markom i Nevenom Vukes.


Pjesma je posvećena mojoj generaciji sa snažnom porukom koja se ističe u refrenu i kaže 'Nemoj prestati da sijaš, u tom mraku u kom bivaš, sve će proć, još ovu noć'. 


Kroz mnogobrojna pitanja i dileme se probija svijet oko mene, a vrlo često gledam i sebe i druge kako lako zalutamo i sami sebe odvučemo u mrak... a čvrsto vjerujem da svjetlo postoji. Upravo to svjetlo se nalazi u pjesmi 'Još ovu noć'.“


Da bračni par Vukes zna da na mladima svijet ostaje, dokazuje i odgovornost koju osjećaju prema Mariji i zajedničkoj suradnji: „Dugo nisam osjetio takav vid odgovornosti zbog povjerenja koje mi je dato kao autoru da uglazbim prvu pjesmu za tako mladog izvođača. Onda sam se prisjetio i svojih početaka koji su bili u njezinim godinama te me prvenstveno interesiralo s čime se to današnji osamnaestogodišnjaci bore.


Dugo smo Nevena i ja razgovarali o svemu tome, i bilo nam je najvažnije da je osjetimo, upoznamo i otkrijemo što je to o čemu ona želi kroz pjesmu govoriti... jer vjerujem da pjevač ne može istinito osjetiti svoju pjesmu ako ju dijelom nije doživio. 


Marijin aktivizam i potreba da se zalaže za tuđa prava i prava slabijih jasno nas je usmjerila ka cilju i tako nas dovela do njezine prve pjesme.“


Upravo je aktivizam ono što Mariju izdvaja među vršnjacima i glazbenim kolegama te kroz zalaganje za prava slabijih, borbu protiv vršnjačkog nasilja i pomaganje potrebitima ova svestrana glazbenica želi da se i glas onih koji su najtiši, najjače čuje...


Što nam Marija sprema, preostaje tek vidjeti, no sasvim smo sigurni da od ovako neobične glazbene nade s puno hobija i vještina možemo očekivati ništa drugo nego glazbenu čaroliju!


Video: Croatia Records

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.7.2023. 12:07:07

Create Account