Počelo glasovanje za novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2019. 22:08:56
Počelo glasovanje za novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Foto: Logo

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za pjesme:


Brod za nabolje - Doris Dragović

Ne daj me - Lidija Bačić Lille

Sva blaga ovog svijeta - Mia & Marko Tolja

U krvi si - Igor Delač

Voli do boli - Jacques Houdek


Za predložene pjesme s liste za Hit rujna publika može glasovati do nedjelje, 27. listopada u ponoć, a glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org




Nakon pet godina od posljednjeg singla i punih deset godina od posljednjeg video spota, glazbena diva Doris Dragović objavila je novu pjesmu „Brod za nabolje“ kojom najavljuje svoj prvi nastup u zagrebačkoj Areni 30. studenog ove godine.  Glazbu i tekst potpisuje Ivan Huljić, nastavljajući tako dugogodišnju suradnju sa splitskom pjevačicom. Aranžman je radio Leo Škaro.

Prekrasna balada dobila je i video spot, a kombinaciju crno-bijelih kadrova Doris i senzualnih kadrova u boji balerine Mateje Milas napravio je redatelj Vojan Koceić. Zanimljivo je kako je spot sniman u potpunosti ispred zelene podloge i to u samo jednom danu, tako da je redatelj pokazao i pravo umijeće post produkcije.


Prve reakcije na pjesmu su redom iznimno pozitivne. Na upit što misli o tome, Doris kaže: „Nikada mi brojke nisu bile važne već samo ljepota umjetnosti i duše. Ista me ta ljepota privukla pjesmi, a to je ono što ljudi, što publika osjeti. Nismo li svi željni toga?“





”Ne daj me” je novi singl Lidije Bačić koji su radili Fayo i Branimir Mihaljević. Spot je sniman u Ljubljani s ekipom Neo Visuals. Lidija o pjesmi kaže: "Ne daj me je divna pop pjesma sa sjajnim tekstom, melodijom i aranžmanom koja će se naći na mom nadolazećem albumu Revolucija. Uživala sam snimajući je, vokalno je zahtjevna što mi paše i drago mi je što je publika prepoznala ovo naše malo remek djelo. Meni osobno jedna od najdražih mojih pjesama, uz Prokleto dobro ljubiš, Neka ljubav nova itd..”


Lille je imala želju da u jednom spotu ne pjeva nego odglumi ulogu. Zato je ovdje u ulozi poslovne žene, pratimo jedan njen cijeli dan, od jutra do noći i novog radnog dana. Saksofon je glavna tema ove pjesme stoga se tu glumac pojavljuje samo na trenutke kao saksofonist. Ostavljeno je, kao u dobrom filmskom zapletu, da sama publika procijeni je li on samo svirač u spotu, njena fikcija koja se pojavljuje kao imaginarna osoba u njenom danu ili je to neka njena ljubav.





Sjajni mladi glazbenici, Mia Dimšić i Marko Tolja neodoljiv su glazbeni par koji je s pjesmom “Sva blaga ovog svijeta” nastupio na 59. Splitskom festivalu gdje su osvojili 3. mjesto po glasovima publike.


“Sva blaga ovog svijeta” prvi je Mijin duet, a izbor Marka Tolje koji gaji sličan glazbeni senzibilitet učinio ih je savršenom kombinacijom.


“Pjesma govori o svima poznatom jedinstvenom osjećaju kad u nekome prepoznaš sve što si oduvijek tražio i prepustiš se tom odnosu. Mom timu i meni gotovo na prvu je bilo jasno da od te pjesme želimo napraviti muško-ženski duet. Budući da je to ujedno bila i odluka na prvi duet u karijeri, dugo smo razmišljali tko bi to mogao biti i naposljetku odlučili pitati Marka Tolju. Dotad mi je Marko bio dragi kolega, a sada je bez sumnje i dragi prijatelj”, rekla je Mia.


Glazbu i tekst zajedno potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić, a aranžman i glazbenu produkciju Ante Gelo i Vjekoslav Dimter dok je za scenarij, režiju i montažu spota zaslužan Artem Dushkin. Uz predivne kadrove Mije i Marka prepustite se onome što jedino vrijedi – ljubavi. 





Pjesma „U krvi si“ novi je singl Igora Delača i novo iznenađenje s kojim radi odmak u odnosu na prethodne pjesme. To je prva pjesma sporijeg tempa koja kroz snažnu emociju istovremeno priča dvije životne priče. 


Prva je priča o fatalnoj i bolnoj, ali neraskidivoj ljubavi koja ostavlja dubok trag. Takvu su ljubav mnogi osjetili na svojoj koži i s pričom će se lako poistovjetiti. Svi imamo neku osobu ili strast koja nam je „u krvi“ i koje se ne možemo tek tako riješiti. Druga je priča skrivena u metafori koja opisuje Igorov odnos s glazbom. Glazba je Igorova strast, ali i profesija. Njegova glazbena karijera traje već 38 godina, no taj životni put nije uvijek bio lagan. Samo ga je iznimna ljubav prema glazbi održala u tom poslu. Bezbroj nastupa i uvijek zadovoljna publika, donijeli su mu reputaciju jednog od najkvalitetnijih zabavljača i naziv „slavonski kralj zabave“.  Igor zato s pravom može reći da mu je glazba "u krvi”. 


Glazbu i tekst potpisuje autorsko-producentski tim Hit Factory (Ivan i Miroslav Zečić), dok je za aranžman i produkciju zaslužan Ivan Zečić.






Svaka pjesma koju Jacques objavi pronalazi put do srca ljudi koji cijene njegovu potpunu i iskrenu predanost glazbi koju stvara. Najnoviji singl zanimljiva naslova „Voli do boli“ osvaja na prvu upečatljivim tekstom i pitkom melodijom poznatog hitmejkera Ante Pecotića, a za moderan zvuk zaslužan je producent Bojan Šalamon Shalla. 


Za pjesmu je snimljen i atraktivan spot u režiji Darija Lepoglavca, s dvoje fantastičnih plesača (Sonja Bonačić i Jan Hajsok; CROwd Control iz Splita) koji plesnom umjetnošću prenose poruku pjesme. 


Ovo je sedmi singl za dugoočekivani novi Jacquesov album koji će obilovati hitovima jer su pjesme, „Pravi sretnik“, „Sam“, „Srce“, „Bit ću tvoje oči“, „Zvijezdo moga neba“ i, sada već kultni, „Razgovor“ obilježile hrvatsku glazbenu scenu proteklih dviju godina.



Vezane vijesti
Ažurirano: 1.11.2019. 9:54:28

Create Account