Sa snimanja novog albuma Mladena Burnaća (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2020. 15:56:57
Sa snimanja novog albuma Mladena Burnaća (video)

Foto: PR

Zagrebački kantautor Mladen Burnać, bio je izuzetno zaposlen za vrijeme samoizolacije. Pored saniranja oštećenja na kući (uslijed potresa), započeo je i snimanje svojeg novog 10-tog albuma u karijeri. Radni naziv albuma je Knjiga poezije, a zanimljivost istog je što će cijeli biti odsviran, samo sa dvije akustične gitare.



Mladen o novom albumu: 

Moj kolega, vrsni gitarista Dragomir Herendić -Dragianni i ja, vrijedno radimo na mojem novom albumu (10-tom u karijeri), radnog naziva "Knjiga poezije". U pitanju je malo iznenađenje, jer ćemo ga cijelog snimiti (uglavnom), samo uz dvije akustične gitare. Također, nisu u pitanju niti uobičajene pop pjesme sa refrenima, već će to biti na jedan posve drugi način. Naime, kako mi stihovi često izlaze u raznim zbirkama poezije, odlučio sam ih snimiti uz pratnju gitara i uobličiti u ovakvo djelo. Za sada smo došli do devete pjesme (ne znam još koliko će ih biti na albumu). Naravno, budući je ovo vrijeme snažne "nabrijane" glazbe i produkcije, potpuno sam svjestan toga, da je ovakav pothvat, apsolutno "borba protiv vjetrenjača".


 Ipak, bez obzira na sve to, mislim da ljudi na kraju uvijek zavole i pamte samo one pjesme koje su ih taknule u srce, koje imaju neku emociju. Ovo drugo je samo stvar ambalaže. Kako god da zapakirate pjesmu, ako nema srca, brzo će nestati. Ovaj moj album, ogoljen je samo na gitare i stihove, radimo ga iz velike ljubavi prema glazbi i poeziji, te se toplo nadam, da će da će ove pjesme pronaći svoje srodne duše među publikom. One nisu nešto "na prvu loptu", te su upućene ljudima koji razmišljaju o sebi i koji su prošli puno toga u životu. Imati ćemo i nekoliko biranih glazbenih gostiju: na harfi, čelu, pianu i flauti. 


(Op.a: Mladenovi stihovi iz pjesme"Jer ti ljubiš drugoga, koju je snimio u duetu sa Arsenom Dedićem, objavljeni su i u Međunarodnoj Zbirci Ljubavne Poezije. Nakladnik Kultura Snova, 2019.)




Video: Mladen Burnač

Vezane vijesti
Ažurirano: 9.3.2023. 18:18:51

Create Account