Sa snimanja novog albuma Mladena Burnaća (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2020. 15:56:57
Sa snimanja novog albuma Mladena Burnaća (video)

Foto: PR

Zagrebački kantautor Mladen Burnać, bio je izuzetno zaposlen za vrijeme samoizolacije. Pored saniranja oštećenja na kući (uslijed potresa), započeo je i snimanje svojeg novog 10-tog albuma u karijeri. Radni naziv albuma je Knjiga poezije, a zanimljivost istog je što će cijeli biti odsviran, samo sa dvije akustične gitare.Mladen o novom albumu: 

Moj kolega, vrsni gitarista Dragomir Herendić -Dragianni i ja, vrijedno radimo na mojem novom albumu (10-tom u karijeri), radnog naziva "Knjiga poezije". U pitanju je malo iznenađenje, jer ćemo ga cijelog snimiti (uglavnom), samo uz dvije akustične gitare. Također, nisu u pitanju niti uobičajene pop pjesme sa refrenima, već će to biti na jedan posve drugi način. Naime, kako mi stihovi često izlaze u raznim zbirkama poezije, odlučio sam ih snimiti uz pratnju gitara i uobličiti u ovakvo djelo. Za sada smo došli do devete pjesme (ne znam još koliko će ih biti na albumu). Naravno, budući je ovo vrijeme snažne "nabrijane" glazbe i produkcije, potpuno sam svjestan toga, da je ovakav pothvat, apsolutno "borba protiv vjetrenjača".


 Ipak, bez obzira na sve to, mislim da ljudi na kraju uvijek zavole i pamte samo one pjesme koje su ih taknule u srce, koje imaju neku emociju. Ovo drugo je samo stvar ambalaže. Kako god da zapakirate pjesmu, ako nema srca, brzo će nestati. Ovaj moj album, ogoljen je samo na gitare i stihove, radimo ga iz velike ljubavi prema glazbi i poeziji, te se toplo nadam, da će da će ove pjesme pronaći svoje srodne duše među publikom. One nisu nešto "na prvu loptu", te su upućene ljudima koji razmišljaju o sebi i koji su prošli puno toga u životu. Imati ćemo i nekoliko biranih glazbenih gostiju: na harfi, čelu, pianu i flauti. 


(Op.a: Mladenovi stihovi iz pjesme"Jer ti ljubiš drugoga, koju je snimio u duetu sa Arsenom Dedićem, objavljeni su i u Međunarodnoj Zbirci Ljubavne Poezije. Nakladnik Kultura Snova, 2019.)
Video: Mladen Burnač

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.9.2020. 21:26:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account