Sanja Vrančić na mandolini izvodi „The Trooper“ Iron Maidena

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2020. 17:06:34
Sanja Vrančić na mandolini   izvodi „The Trooper“ Iron Maidena

Foto: Screenshot

Sanja Vrančić predstavila videospot sniman na Kornatima. Glazbenica radi na albumu „covera“ popularne i klasične glazbe.


Sanja Vrančić mandolini otvara vrata svjetske glazbene scene. Vrsna glazbenica koju u ovom dijelu Europe već poznaju kao „The Mandolin Woman“ priprema album „covera“, tj. obrada velikih svjetskih hitova i klasične glazbe u kojima će dominirati mandolina.


Prva pjesma koja je videospotom predstavljena javnosti, je „The Trooper“ britanskog heavy metal sastava Iron Maiden. Novi aranžman za pjesmu potpisuju Sanja Vrančić i Nikola Radivojević.


„Okupila sam sjajnu mladu kreativnu ekipu koja je odličan posao odradila i u studiju i tijekom snimanja spota. Njihova iznimna profesionalnost i nevjerojatna energija posebno je došla do izražaja kad smo u vrijeme djelomičnog „lockdowna“ bačeni na kornatsko otočje“, otkrila je Sanja Vrančić.


Spot je sniman na otoku Mani u Nacionalnom parku Kornati. Sama lokacija toliko je vizualno moćna da je uz Sanju Vrančić pred kameru stala još samo jedna osoba – Lucija Romanova, hrvatska plesačica koja u Londonu gradi uspješnu međunarodnu karijeru. Make up je osmislila Katarina Jukić. Produkciju spota potpisuje Tomislav Dugandžić, a na realizaciji spota sudjelovao je i Plesni teatar Sjene iz Šibenika.


„Svojom interpretacijom svjetskih „covera“ pomičem granice i postavljam mandolinu u rang najslušanijih instrumenata. Radim ono za što sam stvorena i uživam u tome.  U svemu što radim, tražim drukčije pristupe i dodajem dio sebe - u glazbi jednako kao i u arhitekturi. Važno je ne stati, stalno istraživati, vjerovati u svoju priču i uspjeh je već postignut“, rekla je Sanja Vrančić, svestrana umjetnica i uspješna arhitektica.


Glazbom se bavi već dvadeset godina. Tijekom tog je razdoblja nanizala mnogobrojne suradnje s domaćim glazbenicima među kojima je u javnosti najzapaženija ona sa sastavom Madre Badessa.


Iako Sanja Vrančić priznaje da se oduvijek doživljavala solisticom što ju je tjeralo na kontinuirano usavršavanje, tek su sada u nju uprti svi reflektori. Glazbeni autoriteti iz Hrvatske i okolnih zemalja predviđaju da je pred njom međunarodna karijera. Zato je odbacila dijakritičke znakove, pa nove glazbene uratke potpisuje kao Sanja Vrancic.


Video: Sanja Vrancic

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2022. 13:30:39

Create Account