U KBC-u Zagreb preminuo Kićo Slabinac

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2020. 12:02:51
U KBC-u Zagreb preminuo Kićo Slabinac

Foto: fb Krunoslav Kićo Slabinac

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je u petak ujutro u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od kolovoza, potvrđeno je iz te bolnice.



Krunoslav Kićo Slabinac rođen u Osijeku, 28. ožujka 1944. preminuo je jutros, 13. studenoga 2020. u Zagrebu gdje se u KBC-u Zagreb pokušavao oporaviti od ljetošnje teške operacije srca.

Bio je  vrlo popularni hrvatski pjevač, gitarist, skladatelj i aranžer.


Osnivač je električarskog rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspjehe u karijeri.  Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju glazbenu karijeru nastavlja kao solo izvođač, te seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. 


Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom "Više nećeš biti moja", kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj narodnoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri.


Tijekom svoje dugogodišnje karijere koja je trajala duže od 40 godina, Kićo je ostvario suradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britviće i mnogih drugih.


Zauvijek će ostati upamćen ponajviše kao vedri slavonski bećar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.8.2020. 16:48:12

Create Account