Bandić položio vijenac kod spomenploče poginulima u raketiranju Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2020. 15:46:51
Bandić položio vijenac kod spomenploče poginulima u raketiranju Zagreba

Foto: Grad Zagreb

U znak sjećanja na poginule sugrađane pri raketiranju Zagreba u svibnju 1995., gradonačelnik Milan Bandić položio je vijenac kod Spomen ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995, te je sa suradnicima obišao Memorijalni centar raketiranja Zagreba 1991.- 1995.
"Neka se ovo nikome nikada ne ponovi", rekao je zagrebački gradonačelnik prilikom polaganja vijenca za žrtve svibanjskog raketiranja. "Naše hrvatske branitelje moramo čuvati kao simbol hrvatskog otpora, simbol hrvatske žrtve i hrvatske pobjede. Oni su ginuli za Hrvatsku i hvala im na tome".


Nakon toga je gradonačelnik Bandić, u društvu suradnika, obišao Memorijalni centar raketiranja Zagreba 1991.- 1995. u Petrićevoj ulici koji kroz multimedijski sadržaj dojmljivo podsjeća na raketiranje Banskih dvora u listopadu 1991., a zatim i na događaje od 2. i 3. svibnja 1995., kad su tijekom vojno-redarstvene akcije Bljesak pobunjeni Srbi u znak odmazde raketirali samo središte grada.


O ratnim napadima na grad svjedoči niz dokumentarnih reporterskih fotografija, domaćih i stranih novinskih naslovnica i članaka, brojni dokumenti, videoanimacije zračnih napada i dokumentarni videozapisi praćeni zvučnom kulisom i svjetlosnim efektima, kao i niz prikupljenih i izloženih osobnih predmeta koji svjedoče o tragičnosti događaja. Centar organizira predavanja, svjedočanstva preživjelih žrtava, projekcije i videozapise o napadima na Zagreb.


Radno vrijeme Centra danas 2. svibnja, je do 17,00 sati, a u nedjelju 3. svibnja od 10,00 do 14,00 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.5.2020. 15:03:11

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account