Epidemija snažno buknula,u Zagrebu 50 novooboljelih, u cijeloj Hrvatskoj više od 200

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.8.2020. 12:47:18
Epidemija snažno buknula,u Zagrebu 50 novooboljelih, u cijeloj Hrvatskoj više od 200

Foto: Screenshot

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite te dodao da je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 273. 



"Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 390 osoba, 50 je novih slučajeva u Gradu Zagrebu i to je najveći broj do sada", kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić na konferenciji za medije.


Zbog novih slučajeva oboljenja, 132 osobe podvrgnute su mjerama samoizolacije. Ukupno je trenutno 273 aktivna slučaja zaraze koronavirusom i 605 aktivnih samoizolacija.


I dalje je najveći broj oboljelih, njih 28, izloženo virusu na godišnjim odmorima, 12 osoba su kontakti prije oboljelih, kod šestoro je epidemiološka anamneza negativna, troje su uvezeni slučajevi zaraze iz Bosne i Hercegovine, a kod jednoga je epidemiološka anamneza u tijeku. 


U Hrvatskoj više od 200 slučajeva, u Splitu 77


Čak 77 koronavirusom novozaraženih osoba bilježi Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj su u zadnja 24 sata ukupno obrađena 423 testa na covid-19, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Uobičajeno, najviše se zarazilo mladih osoba u noćnim klubovima. U Makarskoj je s toga do daljnjega zatvoren jedan noćni klub, no još desetak njih na području Jadrana je problematično. 


Nacionalni stožer donio je iodluku o skraćivanju rada noćnih klubova do ponoći, vidjet ćemo hoće li to pomoći, no činjenica je da po broju novooboljelih Hrvatska polako postaje problem u regiji uz bok BiH i Srbiji.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account