Fali krvi, dođite sutra na akciju u Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2020. 9:51:35
Fali krvi, dođite sutra na akciju u Sesvete

Foto: Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

U ovom trenutku jedino krvne grupe B ima dovoljno, sve ostale ima premalo.



Ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medinicu iz Zagreba dr. Irena Jukić uputila je apel svima da se odazovu na darivanje krvi, jer su doze na zalihama opasno niske.


"Pozivam sve naše drage zdrave punoljetne sugrađane do 65. godina starosti da se odazovu darivanju krvi, jer su u ovom trenutku zalihe opasno niske", rekla je za HTV ravnateljica zavoda dr. Irena Jukić.


Dodala je i da pandemija ima veze s ovime. "Operacije su se nakon proljetnog potpunog zatvaranja ponovo počele raditi u predepidemijskom ritmu, pa je stoga potreba za krvlju uobičajena kao što je bila prije početka epidemije, međutim, puno je manje darovatelja, što zbog straha, što zbog mjera samoizolacije, a neki su čak na žalost i oboljeli, pa je stoga odaziv na akcije davanja krvi puno slabiji negoli je to bilo prije",  rekla je ravnateljica Jukić.


Ono što je važno reći, na akcijama darivanja krvi sve se odvija pod jakim protuepidemijskim mjerama, tako da ne bi trebalo biti razloga za strah na dolazak zbog same mogućnosti zaraze koronavirusom.


Podsjećamo, akcija se održava u Sesvetama ovog četvrtka, od 11,30 do 16,30 sati u prostorijama Udruženja obrtnika Sesvete u NInskoj 11c, obvezno je nošenje maski na pravilan način i prilikom dolaska na akciju dezinficiranje ruku.


Na naslovnoj fotografiji pokazano je točno stanje sa zalihama krvi na dan 14. listopada.


Create Account