Građani Donje Dubrave pripremaju prosvjed: Ne damo mjesnu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2020. 16:32:01
Građani Donje Dubrave pripremaju prosvjed: Ne damo mjesnu

Foto: Plakat

Građani Donje Dubrave organiziraju u subotu prosvjed u znak protesta protiv rušenja drveća u njihovom parku gdje je i dječje igralište, te na tom mjestu izgradnju zgrade.




Park uz Vinodolsku ulicu koji se prostire na oko 1500 četvornih metara površine uskoro bi mogao biti zauvijek izgubljen i na tom prostoru izgrađena građevina čime bi, kako tvrde u Mjesnom odboru 30. Svibnja 1990. zauvijek bio izgubljen posljednji zeleni prostor njihovog područja. Ljuti su na Grad jer nije, kad je to bilo moguće, otkupio zemljište, nego je to učinio privatni investitor koji planira graditi.


Građani ne osporavaju pravo privatnom investitoru izgradnju, ali od grada traže intervenciju i kupnju sadašnjeg parka i dječjeg igrališta kod zgrade Mjesnog odbora. Radi se o kultnom parku u kojem su i legendarni Prljavci počinjali svirati, u kojem su se okupljali i dečki koji se iz Domovinskog rata više nisu vratili i koji građanima Donje Dubrave ima veliko osobno značenje. 



"Ovo je posljednja zelena oaza naše gradske četvrti i želimo da tako i ostane", izjavio je novinarima jedan od pokretača protesta Toni Bošnjaković. 


Građanska inicijativa Ne damo mjesnu poziva sve građane u subotu, 15. veljače u 15 sati na mirni prosvjed za očuvanje jedinog parka Donje Dubrave. Pripremaju glazbu s različitim programom i nastupima, roštilj i naravno, javnu press konferenciju o toj temi.


Ujedno pozivaju i građane drugih gradskih četvrti da dođu i podrže ih u njihovoj težnji za očuvanjem, kako kažu, posljednje zelene oaze njihove gradske četvrti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2024. 12:40:22

Create Account