Gradska presica: Bandić - Sajam u Sesvetama ima dozvolu!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2020. 15:19:47
Gradska presica: Bandić -  Sajam u Sesvetama ima dozvolu!

Foto: HINA/ POOL/ Damir SENČAR

Za sedam do deset dana trebao bi završiti preliminarni pregled građevina koje su oštećene u razornom potresu u Zagrebu 22. ožujka, najavili su u srijedu iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite.
Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković rekao je da su građevinski inženjeri do sada pregledali 15.475 objekata oštećenih u potresu, odnosno 86 posto podnesenih zahtjeva za preliminarni pregled građevina.


Istaknuo je kako je procjena da će ovim tempom za sedam do deset dana završiti preliminarne preglede. 


Uz ostale aktivnosti, u tijeku su radovi na lokacijama trasa tramvajskog prometa.


Jučer je tako završena trasa Ljubljanica-Ozaljska-Tratinska, pušten je napon u mrežu, a radovi se izvode na lokacijama Ulice Republike Austrije, Maksimirska ulica, Kvaternikov trg, odnosno bitnim lokacijama za puštanje tramvajskog prometa.


Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić izvijestio je da su zbog opsežnih građevinskih radova mogući kraći zastoji u prometu na području cijelog grada.


Jedna novozaražena osoba 


Od jučer na koronavirus testirane 222 osobe kod jedne je potvrđena zaraza.


Testirana su 222 uzorka, ukupno 6583, a od svih testiranih jedan je novodijagnosticirani pozitivni pacijent, rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić. 


Dodala je kako je do jučer ukupno u Zagrebu 464 oboljelih i 317 oporavljenih, što čini 68 posto oporavljenih u odnosu na ukupan broj oboljelih.


Do sada su 5062 osobe stavljene pod mjeru samoizolacije, a jučer njih 11. 


Zamjenik načelnika PU zagrebačke Dubravko Teur izvijestio je kako su u protekla 24 sata utvrđena četiri slučaja kršenja samoizolacije, ukupno 349. Nije zabilježen nijedan slučaj kršenja odluke o ograničavanju društvenih okupljanja i rada. 


Na području Zagreba i Zagrebačke županije utvrđeno je šest slučajeva kršenja odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravka, što je 28 manje u odnosu na jučer. 


Bandić: Za 20-tak dana jednak broj zaraženih i oporavljenih


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da trend smanjenja broja zaraženih postaje konstantan zadnjih tjedan dana, kao i trend povećanja broja izliječenih.


"Za dvadesetak dana broj izliječenih bi mogao stići broj zaraženih, što nam je i krajnji cilj, da što prije izbalansiramo taj broj", rekao je Bandić.


Od danas su u prometu prve tri tramvajske linije, broj 3, 5 i 14, za što je Bandić rekao da ga veseli jer se time prijevoz vraća u normalu, bez obzira na uvjete. 


"Istovremeno, usklađenje autobusa i tramvaja nema alternative. Dok ne pustimo sve tramvajske i autobusne linije nećemo biti zadovoljni. Linijom 14 prvi put smo nakon godinu i pol prešli Jadranski most i okrenuli se na rekonstruiranom rotoru u Remetincu", istaknuo je.


Bandić je najavio da će veći dio tračničkog prometa pustiti za vikend, ustvrdivši da će te linije "podariti" građanima umjesto uobičajene prvosvibanjske proslave. 


Namještaj stradalih u potresu ide na Velesajam 


Vezano za namještaj ljudi čiji su domovi stradali u potresu i nalaze se u Studentskom domu Cvjetno naselje, najavio da će biti smješten na Zagrebačkom Velesajmu te da bi to trebalo biti spremno od sutra.


Upitan što je s cvjećarnama za koje se utvrdilo da su otvorene suprotno odlukama Nacionalnog stožera, rekao je da Grad ima dozvolu za rad na dva mjesta - Zelenoj tržnici na Žitnjaku i Sajmu u Sesvetama.


Ostale lokacije nije želio komentirati, već je ustvrdio da inspekcija treba raditi svoj posao. 


Na pitanje ima li dovoljno vremena da se u svim školama osiguraju dovoljne količine dezinfekcijskih sredstava, papira i sapuna, Bandić je kazao da su 100 posto spremni i u slučaju da roditelji u školu puste svu djecu.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.7.2020. 14:48:07

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account