Gradska presica: U Zagrebu jedan novooboljeli, vraća se promet, čeka se zakon o obnovi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2020. 15:37:56
Gradska presica: U Zagrebu jedan novooboljeli, vraća se promet, čeka se zakon o obnovi

Foto: Grad Zagreb

 U Zagrebu je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak gradski Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.


.

"Jučer smo testirali 202 pacijenta, jedan je pozitivan na koronavirus. Broj ukupno pozitivnih je 468, a 12 je više izliječenih, što je ukupno ", kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.


Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo kazao je da je gustoća prometa u Zagrebu vraćena na 70 posto od razine prije potresa, 22. ožujka. 


"Tijekom dana tranzitira 22 tisuće vozila, a nekada je bio prosjek oko 33 tisuće", kazao je pozvavši građane na oprez u prometu, zbog većeg broja građevinskih radova na području centra grada.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se u protekla 24 sata bilježi jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, a nije bilo kršenja drugih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.


Na upit o stanju dimnjaka u Zagrebu nakon potresa, ali i najavu da će Vlada sufinancirati njihovu sanaciju i nabavu bojlera, gradonačelnik Milan Bandić je kazao da je svaka pomoć je dobrodošla, pa i od strane Vlade. 


"Mi bijemo bitku ovih mjesec i pol dana sami,  očekujući zakon kao ozeblo sunce. Plediramo da se zakon što prije donese", rekao je Bandić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.7.2020. 14:48:07

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account