Gradska uprava: Pomoć Zagrepčanima kod prijave za obnovu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2021. 12:58:49
Gradska uprava: Pomoć Zagrepčanima kod prijave za obnovu

Foto: Sesvete danas

Zagrepčani, čiji su objekti stradali u potresu, od ponedjeljka, 18. siječnja, moći će zatražiti stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca, sastavljanja prijave za obnovu i prikupljanja dokumentacije.



"S obzirom na složenu proceduru prijave, kao i zbog velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava, Grad Zagreb pružit će stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i sastavljanja prijave kao i kod prikupljanja dokumentacije", stoji u priopćenju iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.


Timovi sastavljeni od dva djelatnika iz ureda gradske uprave rasporedit će se na osam lokacija po gradskim četvrtima i to: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused - Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama.


Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati -  ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom od 10 do 18 sati.


Službenici će pomoći pri ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima.


Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore su: izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva, uvjerenja iz katastarskog ureda, preslike katastarskih planova, potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna i izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola.


U prostorima ZG Foruma u Gajevoj ulici pružat će se stručna pomoć za građane Donjeg grada, te za građane iz GČ Gornji grad- Medveščak, Črnomerec i Trnje. 


Za građane Maksimira stručna pomoć pružat će se u MO Dobri dol, a u MO Dankovec za građane Gornje Dubrave, te za građane iz GČ Donja Dubrava i Peščenica Žitnjak. 


Građani Podsuseda i Vrapča te  građani GČ Stenjevec, Trešnjevka - sjever i Trešnjevka - jug stručnu pomoć mogu dobiti u prostorima MO Stenjevec -sjever.


Za građane Podsljemena stručna pomoć pružat će se u prostorima MS Markuševec, a za građane Sesveta u objektu MS u Đurđekovcu i u objektu MS Sesvetski Kraljevec.


Građani Brezovice i GČ Novi Zagreb istok i zapad stručnu pomoć moći će dobiti u sjedištu GČ Brezovica i u prostoru MO Brezovica.


Postupci podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada i zahtjeva za novčanu pomoć propisani su Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i Prvim programom mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-Zagorske županije i Zagrebačke županije oštećenih potresom na području Grada Zagreba, stoji u priopćenju iz zagrebačke Gradske uprave.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account