Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2019. 17:22:46
Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Zagreb

Foto: Grad Zagreb

U zgradu gradske uprave danas su zagrebački izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira, primio ih je gradonačelnik MIlan Bandić.




Već 15. godinu zaredom, zagrebački  izviđači donijeli su Betlehemsko svjetlo mira u Gradsku upravu. Zagrebački skautski zbor tradicionalno preuzima Svjetlo u Beču, te ga po protokolu prvo unose u Prvostolnicu, Zagrebačku katedralu.


U predvorju zgrade uputivši zahvalu skautskom zboru, gradonačelnik Milan Bandić zaželio je da domove svih nas obasja svjetlost. "Neka svjetlo mira, ljubavi i dobrote pobijedi tamu. Budimo u 2020. još bolji ljudi."


Pozdrave svih izviđača Hrvatske okupljenima je prenijela koordinatorica programa za Betlehemsko svjetlo Zagrebačkog skautskog zbora Višnja Sremić, a jedna od skautkinja pročitala je Poruku mira i ljubavi. Za glazbeni dio svečanosti bio je zadužen zbor mladih župe Sv. Leopolda Mandića u Dubravi "Voluntas tua"



"Znamo da svjetlo pobjeđuje tamu i da mali tračak svjetla omogućuje da se vidi i u tami. Zato nam i stiže Betlehemsko svjetlo. U današnje vrijeme, u kojem je tama prečesto pregusta i prevelika, ono dolazi i pokazuje pravi put.

Svjetlo je simbol Božića i navještaj rođenja Djetešca koje donosi mir. Paljenjem i dijeljenjem Betlehemskog svjetla mira obvezujemo se da ćemo među ljudima i narodima širiti mir te da ćemo doprinositi u izgradnji pravednijega, solidarnijeg i tolerantnijeg društva.

U vremenu Došašća, dok iščekujemo Božić razmislimo o riječima koje je papa Franjo rekao u povodu 3. svjetskog dana siromašnih: budimo spremni na „djelotvornu suradnju kako se nitko ne bi osjećao uskraćenim za bliskost i solidarnost“ te da takvi možemo „oživljavati nadu i vraćati povjerenje“ svih potrebitih", rekao je obraćajući se svim nazočnima gradonačelnik Bandić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Create Account