Međunarodni dan biološke raznolikosti u Zoo vrtu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2021. 16:32:39
Međunarodni dan biološke raznolikosti u Zoo vrtu

Foto: Zoo Zagreb

Ove nedjelje 23. svibnja 2021. godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se Međunarodni dan biološke raznolikosti, Svjetski dan pčela i Svjetski dan kornjača.


Edukativni program posjetitelje očekuje od 11 do 18 sati.

Na Edukacijskom trgu govorit će se o ugroženim vrstama životinja. Edukatori će najmlađim posjetiteljima pojasniti razloge ugroženosti pojedinih životinjskih vrsta, a osvrnut će se i na one izumrle. Tamo će biti izloženi i preparati nekih ugroženih životinja.


U kutku Zoo CaRE posjetitelji će moći saznati na koji način Zoološki vrt grada Zagreba sudjeluje u zaštiti biološke raznolikosti.

Hrvatska udruga pčelara Pčelinjak djeci će predstaviti apisarij te važnost pčela u prirodi.


Kod Tropske kuće proučavat će se građa kornjača, njihov način života te mjesto u prirodi. Poseban naglasak stavit će se na kornjače kao kućne ljubimce te one koje postaju invazivne vrste.


Posjetitelje u nedjelju u Zoološkom vrtu očekuju i dvije igre – Od pola do pola i Osnove EEP-a. Prva će sudionike upoznati s Arktikom, jednim od najugroženijih područja na Zemlji, a druga s Europskim uzgojnim programom za ugrožene vrste u koji je uključen i Zoološki vrt grada Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2021. 11:24:17

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account