Ne uzimajte invalidima parkirna mjesta, moglo bi vas skupo koštati

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.9.2021. 13:57:02
Ne uzimajte invalidima parkirna mjesta, moglo bi vas skupo koštati

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Policija je u sklopu europskog tjedna mobilnosti, najavila akciju koju će na području grada provoditi konstantno od četvrtka, 16. do srijede 22. rujna.




Od 16. do 22. rujna 2021. godine od 7 do 20 sati, sukladno Planu preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu u 2021. te aktivnosti vezanih uz Europski tjedan mobilnosti, policijski službenici će provesti akciju Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti

 

Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti.

 

Člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o znaku pristupačnosti propisan je način korištenja znaka pristupačnosti i eventualne sankcije za prekršitelja, dok je člankom 82. propisana sankcija za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za vozila sa znakom pristupačnosti.

               

Sukladno navedenom, policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenom stanju na terenu, po potrebi policijski službenici će ostvariti kontakt s podružnicom „Zagrebparking“ u cilju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account