Niske temperature i snijeg otežavaju gradski promet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2018. 16:10:30
Niske temperature i snijeg otežavaju gradski promet

Foto: Ilustracija

Niske temperature, snijeg i vjetar jutros su u našem gradu uzrokovali poteškoće u gradskom prijevozu, a za beskućnike je otvoreno nekoliko prenoćišta i pučkih kuhinja koji će im sljedećih dana biti na raspolaganju.


Val polarne hladnoće koji je zahvatio cijelu zemlju uzrokovao je velike probleme u gradskom prometu i otežao mogućnost kretanja. Na snazi je upozorenje građanima zbog niskih temperatura, a naš grad jedan je od najhladnijih. Jutros je zbog nedostatka struje koju je uzrokovala hladnoća na pojedinim tramvajskim linijama promet bio obustavljen, no Domagoj Zeba iz ZET-a uvjerava kako razloga za brigu nema. Tramvajski promet u potpunosti se normalizirao nakon jutrošnjih poteškoća s opskrbom električne energije u istočnom dijelu grada, a trenutno ne bilježimo znantnija odstupanja, naglasio je. Dodao je i kako se građani mogu osloniti na gradski prijevoz u još hladnijim danima koji dolaze. Građani se svakako mogu osloniti na ZET u danima koji dolaze jer se održava sva potrebna preventiva za ispravnost vozila, zaključio je Zeba.


Na terenu su i ekipe zimske službe koje posipaju sol i čiste nakupljeni snijeg, a da je stanje na cestama dobro izvijestio je voditelj zimske službe Hasan Džombić. Za sada nema ništa, pada samo sitni snijeg koji se ne prima za kolnike, ali ukoliko bude potrebno i snijeg nastavi padati naše ekipe su spremne, potvrdio je.


Grad se pobrinuo i za beskućnike osiguravši im nekoliko prenoćišta i pučkih kuhinja. Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom  Romana Galić naglasila je kako grad Zagreb financira dva prenoćišta, jedan u Sesvetskom Kraljevcu, a drugi u Kosnici.


Građanima se savjetuje da ukoliko ne moraju ovih dana ne izlaze iz svojih kuća, a posebno se to odnosi na osobe starije životne dobi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.4.2020. 12:22:54

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account