Održan 5. FMCG Retail Summit

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 4.11.2019. 17:03:00
Održan 5. FMCG Retail Summit

Foto: Tomislav Radić

Ovogodišnja konferencija o trgoivini(FMCG Retail Summit ) koja je održana u Zagrebu ujedno je 22. FMCG Retail Summit u regiji. Kad se zbroje sve FMCG konferencije koje InStore magazin organizira u Sloveniji, BiH, Srbiji i Makedoniji dolazi se do  brojki od  47 konferencija, 18.100 posjetitelja, 602 sponzora i 380 govornika. 



Peti FMCG Retail Summit Zagreb održan  u Plaza Event Centru  okupio je 450 posjetitelja kojima su predstavljene analize stanja i potencijali domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, kao i analize  trendova u središnjoj Europi te pregled modela poslovanja na globalnoj razini. 


" Ovim skupom pokazali smo kako smo  spona između proizvođača, distributera i trgovaca."  izjavila je Jelena Domović, urednica, InStore magazina.

U proteklih se nekoliko godina promijenio pristup glede potrošača i prodajnih mjesta, a sve je osjetniji utjecaj globalnih trendova. Zaključak je konferencije kako promjene koje dolaze neće biti prirodne i spontane, već će zahtijevati nove liderske vještine ključnih ljudi i njihovih timova, kako u pojedinačnim kompanijama tako i na razini država. Samo oni koji na vrijeme prepoznaju prilike i rizike i u skladu s tim poduzmu korake u pravom smjeru, mogu računati na opstanak na sve zahtjevnijem tržištu. 


FMCG Retail Summit  predstavio je  zanimljive teme i govornike među kojima su bili Zvonko Popović, vlasnik, Kanaan d.o.o.; Hrvoje Čeović, direktor prodaje za Srednju Europu, P&G; Natalija Verbič, Customer Marketing Manager Balkan West, Mars Inc.; Stjepan Roglić, dopredsjednik Nadzornog odbora, Orbico grupa; Ray Gaul, Senior Vice President Retail Insights, Kantar te Jean-Jacques Vandenheede, futurolog i stručnjak za retail trendove.


"Ponosni što smo već petu godinu središnje mjesto  okupljanja predvodnika sektora robe široke potrošnje. Svim sudionicima ponudili smo široku paletu teorijskih i praktičnih znanja te ih inspirirali za nošenje sa svakodnevnim poslovnim izazovima." izjavio je Aljoša Parotat, direktor, InStore magazina.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.2.2024. 13:17:16

Create Account