Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Zagreba - nema mjesta panici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2020. 16:20:22
Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Zagreba - nema mjesta panici

Foto: Grad Zagreb

U nedjelju u podne održana je konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.



Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba Olivera Majić rekla je da je Stožer spreman pružiti sve usluge iz svoje ovlasti te je građanima preporučila isključivo oprez, kao i u situacijama pojave gripe, te rekla da nema mjesta panici 


Na sastanku su, između ostalog razgovarali o izvješću s jučerašnjeg Nacionalnog stožera, organizacijskim i logističkim pitanjima te na rad epidemiologa i epidemiološke službe. 


Ovog trenutka, ističe Majić, nema nikakve preporuke za neke dodatne mjere, osim onih koje Grad i provodi.


Što se tiče informacije da je zbog koronavirusa krenula dezinfkecija tramvaja, koja se jučer pojavila u medijima, rekla je da se radi o netočnoj informaciji jer ZET i inače, uobičajeno  svakodnevno provodi čišćenje tramvaja. Također, jednom mjesečno vanjski pružatelj usluge redovito, neovisno o ovoj situaciji, ističe Majić, dubinsko čisti vozila s posebnim sredstvom za čišćenje. 


"Nikakve dodatne radnje unutar ZET-a nisu poduzete, nemamo takvu uputu, osim što su se pojačala dezinfekcija ruku određenim dezinfekcijskim sredstvom", poručila je. 


Što se tiče obaveze da svi vrtići i škole imaju sapune, rekla je da njihovi objekti imaju. 


U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj oboljele osobe od novog koronavirusa, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, objavio je u nedjelju ujutro Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. U Hrvatskoj je zabilježeno tri slučaja oboljelih u Zagrebu i četiri u Rijeci i svi su pod zdravstvenim nadzorom.



Vezane vijesti
Ažurirano: 5.9.2023. 21:33:09

Create Account