Otvoren 4. obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu uz sudjelovanje i sesvetskih obrtnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2019. 19:04:19
Otvoren 4. obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu uz sudjelovanje i sesvetskih obrtnika

Foto: Darko Židak

Od danas do petka obrtnici iz Zagreba i Zagrebačke županije promovirat će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola obrtnička zanimanja i motivirati ih za upis u srednje obrtničke i strukovne škole.Uz predstavljanje obrtničkih zanimanja i strukovnih i obrtničkih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, posjetitelje očekuju brojni sadržaji, modne revije, prezentacije vizažista i novih trendova u frizerskoj struci, natjecanje učenika - cvjećara, nagradne igre za učenike različitih struka, a moći će se i sami okušati u nekom od obrtničkih zanimanja.


Na sajmu sudjeluju i sesvetski obrtnici pod kapom Udruženja obrtnika Sesvete.  Predstavljaju se Mađarčević staklo design iz Sesveta vlasnika Mirka Mađarčevića, Frizerski salon Lokon  iz Sesveta vlasnice Ingrid Facković i Alu D.P. obrt  građevinske stolarije vlasnika Dejana Pijetlovića iz Đurđekovca. Predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak  sa svojom slastičarnom Martina dao je potporu i logistiku Ugostiteljskoj školi iz Zagreba posebice u dijelu izrade slastica. 


4. ZAgrebački obrtnički sajam danas su otvorili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić i izaslanica predsjednika Vlade RH i izaslanica ministra Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.


Tijekom trajanja sajma anketirano je oko 3.000 učenika. Njih čak 82% reklo je kako im je Zagrebački obrtnički sajam pomogao u odabiru budućeg zanimanja.


Na sajmu će se održati i Dan za roditelje 4. travnja od 16:00 sati na kojem će i roditelji osnovnoškolaca dobiti sve bitne informacije o perspektivama obrtničkih zanimanja.


Svoje struke prezentirat će alatničari, automehaničari, autostruke, bravari, kovači, metalci, plastičari, električari, dimnjačari, građevinari, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri, zlatari, staklari, optičari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, krznari, postolari, trgovci, ugostitelji, slastičari, prijevoznici.


Ove godine za posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu se prijavilo 101 škola s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te se očekuje posjet više od 7.000 učenika.

Vezane vijesti
Ažurirano: 14.10.2020. 17:27:20

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account