Otvoren 6. sajam zimnice i autohtonih prozvoda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.10.2020. 15:40:47
Otvoren 6. sajam zimnice i autohtonih prozvoda

Foto: Grad Zagreb

Tko želi kupiti pravu domaću autohtonu zimnicu neka ovog vikenda posjeti sajam zimnice na Jelačić placu.




Na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 6. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava od 16. do 18. listopada, a u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, odnosno Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Na sajmu će se predstaviti preko 90 izlagača i poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba.


Cilj ove prodajno – izložbene manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim domaćim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.


Gradonačelnik Milan Bandić je iskoristio ovu priliku da pozove sve Zagrepčanke i Zagrepčane, da u ova tri dana, dođu na glavni gradski Trg i posjete Sajam kako bi uživali u kušanju i kupovini tradicionalni pripremljenih domaćih proizvoda. Ukiseljene namirnice možemo danas kupiti u svakoj trgovini, ali domaća zimnica ipak ima posebnu vrijednost i donosi posebno zadovoljstvo. Hipokrat je rekao: „Neka vaša hrana bude lijek, a vaš lijek vaša hrana“ , dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.


Pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barač je rekao kako predstavljanjem proizvoda, koji su rađeni po starim tradicionalnim recepturama, Ministarstvo i Grad ima za cilj snažnije povezati proizvođače s potrošačima, kako bi ukazali na vrijednost onih namirnica koje dolaze iz lokalnog okruženja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account