Otvorena manifestacija "Martin je v Zagrebu"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2017. 15:54:55
Otvorena manifestacija "Martin je v Zagrebu"

Foto: HRT

Tradicionalna manifestacija "Martin je v Zagrebu" u organizaciji kulturno umjetničkog društva Prepuštovec, Grada Zagreba i Zagrebačke županije održava se na Trgu bana Jelačića. Osim organizatora na njoj sudjeluju zagrebački vinari te brojne vinske udruge Zagrebačke županije.


Uz bogatu ponudu vina na glavnome gradskom trgu posjetitelji mogu kušati i brojne proizvode domaćih proizvođača. Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić predstavio je vinsku ponudu koja se može degustirati i na županijskim vinskim cestama.


Na vinskim cestama ima iznimno puno vinara, a u današnje vrijeme možemo pričati samo o dobrim i vrhunskim vinima, rekao je Frankić te pozvao sve one koje zanima vrhunska hrana i vino da posjete zagrebačke vinske ceste.


Proslavu Martinja svečano je otvorio "biskup" prigorsko-prepuštovečki koji je tradicionalno krstio mlado vino uz prisustvo novoizabrane vinske kraljice Zagrebačke županije Lucije Fabek.


Običaj Martinja tradicija je koja se njeguje i čuva te nastoji približiti građanima, ali i ostalim posjetiteljima i turistima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.11.2019. 22:06:26

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account