Pet novozaraženih u Zagrebu u Hrvatskoj 10 puta više

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.8.2020. 15:22:34
Pet novozaraženih u Zagrebu u Hrvatskoj 10 puta više

Foto: Ilustracija

Pet novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi u srijedu Grad Zagreba, dok je za 13 osoba određena mjera samoizolacije.



Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ priopćili su da su u protekla 24 sata proveli 368 testiranja na virus SARS-CoV-2.


U Gradu Zagrebu zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze, a posljedično tome, za 13 osoba određena je mjera samoizolacije. 


Dvije su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna osoba je 'import' iz BiH, jedna s Kosova, a jedna osoba je strani državljanin (vjerojatni import iz inozemstva - lociranje i obrada su u tijeku). 


Svi testirani korisnici i djelatnici zagrebačkih domova za starije negativni su na koronavirus.


Trenutno su u gradu Zagrebu zabilježena 172 aktivna slučaja, a u samoizolaciji se nalazi 367 osoba, zaključuju iz NZJZ "Andrija Štampar".


U Hrvatskoj 58 novih slučajeva


U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 58  novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno 633 aktivna slučaja oboljenja, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.


Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata, a preminulih nema.


Najviše novooboljelih danas je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 15, a Vukovarsko-srijemska županija bilježi 11 novooboljelih. Svi ostali imaju jednoznamenkasti broj oboljelih ii su bez njih.  Nakon više od tri tjedna Ličko-senjska županija više nije korona free županija, od danas imaju jednog oboljelog, a u Koprivničko-Križevačku županiju od danas korona free je ponovo Međimurska županija.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account