Policija predala u Remetinec napadača na Gabrićevu polikliniku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2020. 18:44:08
Policija predala u Remetinec napadača na Gabrićevu polikliniku

Foto: PUZ

Policija je danas poslije podne izvijestila o dovršenju kriminalističke obrade nad napadačem na Gabrićevu polikliniku.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je potaknut niskim pobudama počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu privatne zdravstvene ustanove iz Zagreba.

 

Sumnja se da je 37-godišnjak, potaknut javno objavljenim informacijama o radu i članu udruge, stvorio negativni stav i mržnju prema toj udruzi i članu te time motiviran, u ponedjeljak, 24. veljače 2020. godine oko 1.55 sati, počinio kazneno djelo.

 

Naime, osumnjičeni je osobnim automobilom došao do adrese medicinske ustanove u Heinzelovoj ulici, zaustavio se u blizini, maskirao se navukavši kapuljaču preko glave te je s prethodno pribavljenom samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak koji je izvadio iz vozila, došao do pročelja zgrade te više puta udario po staklenoj fasadi i na taj način ju razbio i probio. Sredstvo izvršenja je odbacio ispred medicinske ustanove, sjeo u automobil i odvezao se s mjesta događaja.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a osumnjičeni je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ potaknuto niskim pobudama predan pritvorskom nadzorniku.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.1.2022. 12:04:22

Create Account