Policijski izvještaj o odigranoj utakmici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2019. 12:48:13
Policijski izvještaj o odigranoj utakmici

Foto: Ilustracija

Jučer, 7. ožujka s početkom u 19 sati na Maksimirskom stadionu odigrana je međunarodna nogometna utakmica UEFA Europa lige između GNK „Dinamo“ i S.L. „Benfica“.Utakmicu je s tribina pratilo i pogledalo oko 30 000 gledatelja, od kojeg broja je njih 470 bilo gostujućih navijača.

 

Gostujuće navijače su policijski službenici uputili na samozaštitno ponašanje te je njihov boravak u gradu Zagrebu prošao u najboljem redu. Također, cjelokupni njihov organizirani dolazak i odlazak pod pratnjom policije, prošao je bez izgreda.    

 

U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 8 domaćih navijača starosti 43, 24, 21, 21, 34 i 43 godina uz  dvojicu maloljetnika i ukupno 5 gostujućih navijača starosti od 34 do 56 godina.

 

Prekršaji koji su počinili domaći navijači gotovo svi su povezani s alkoholom, odnosno prilikom njihovog ulaska na stadion, zbog vidljivo alkoholiziranog stanja, preventivno su u tome spriječeni de odvedeni u službene prostorije policije. Od ukupno njih 8 , 6 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća je koncentracija od 1,64 g/ kg izmjerena kod 24-godinšnjaka. Ostala dvojica navijača su dovedena u službene prostorije iz razloga jer jedan od njih nije imao ulaznicu, a drugi zbog posjedovanja pirotehnike (maloljetnik).

 

Gostujući navijači, svih pet, dovedeno je u prostorije policije zbog alkoholiziranosti.

 

Nad svima njima, provedene su prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

 

Osiguranje utakmice, iako vrlo posjećene, proteklo je u najboljem redu,  s jedne strane zbog športskog ponašanja svih oni koji su pratili utakmicu na stadionu ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja.

 

Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.7.2020. 10:25:01

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account