Policijski izvještaj o odigranoj utakmici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2019. 12:48:13
Policijski izvještaj o odigranoj utakmici

Foto: Ilustracija

Jučer, 7. ožujka s početkom u 19 sati na Maksimirskom stadionu odigrana je međunarodna nogometna utakmica UEFA Europa lige između GNK „Dinamo“ i S.L. „Benfica“.Utakmicu je s tribina pratilo i pogledalo oko 30 000 gledatelja, od kojeg broja je njih 470 bilo gostujućih navijača.

 

Gostujuće navijače su policijski službenici uputili na samozaštitno ponašanje te je njihov boravak u gradu Zagrebu prošao u najboljem redu. Također, cjelokupni njihov organizirani dolazak i odlazak pod pratnjom policije, prošao je bez izgreda.    

 

U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 8 domaćih navijača starosti 43, 24, 21, 21, 34 i 43 godina uz  dvojicu maloljetnika i ukupno 5 gostujućih navijača starosti od 34 do 56 godina.

 

Prekršaji koji su počinili domaći navijači gotovo svi su povezani s alkoholom, odnosno prilikom njihovog ulaska na stadion, zbog vidljivo alkoholiziranog stanja, preventivno su u tome spriječeni de odvedeni u službene prostorije policije. Od ukupno njih 8 , 6 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća je koncentracija od 1,64 g/ kg izmjerena kod 24-godinšnjaka. Ostala dvojica navijača su dovedena u službene prostorije iz razloga jer jedan od njih nije imao ulaznicu, a drugi zbog posjedovanja pirotehnike (maloljetnik).

 

Gostujući navijači, svih pet, dovedeno je u prostorije policije zbog alkoholiziranosti.

 

Nad svima njima, provedene su prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

 

Osiguranje utakmice, iako vrlo posjećene, proteklo je u najboljem redu,  s jedne strane zbog športskog ponašanja svih oni koji su pratili utakmicu na stadionu ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja.

 

Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2020. 18:07:00

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account