Predstavljena mobilna aplikacija za plaćanje parkinga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2018. 22:20:41
Predstavljena mobilna aplikacija za plaćanje parkinga

Foto: Zagreb.hr

"Zg-Park" - mobilna aplikacija za plaćanje parkirališnih karata te sustav za automatsku naplatu i centralno upravljanje u javim garažama Langov trg, Petrinjska i Rebro službeno su počeli s radom. Sustav uključuje kamere za prepoznavanje registarskih oznaka koji bilježi je li korisnik platio kartu.


Mobilnom aplikacijom moguće je kupiti satne, dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje parkirališne karte za javna parkirališta u svim parkirnim zonama. Trenutno je dostupna za android mobilne uređaje, a za nekoliko dana moći će ju koristiti i Appleovi korisnici. Prije korištenja aplikacije potrebno se u nju i registrirati.


Mi sada posjedujemo nadzorni centar u kojem, zapravo, vidimo ove tri garaže, što se u njima događa, gdje se vrši naplata, na koji način... Znači, jedna puno veća razina i sigurnosti i kontrole. S druge strane, do sada se u garažama isključivo moglo plaćati na automatskim blagajnama koje su primale novčanice i kovanice, a sada je moguće plaćati i karticama. Uveli smo ponovno i SMS plaćanje u ove tri garaže, a moguće je i plaćanje mobilnom aplikacijom, rekao je Krešimir Milinović, rukovoditelj službe za razvoj Zagrebparkinga.


Kada korisnici izlaze iz garaže i ako je karta plaćena, automatski se podiže rampa te se, stoga, znatno smanjuje vrijeme izlaska vozila iz garaže.  


Cijeli projekt je koštao oko 6 milijuna kuna, a u planu je da se sustav za automatsku naplatu instalira i u ostale garaže. Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2018. 11:33:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account