Predstavljena mobilna aplikacija za plaćanje parkinga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2018. 22:20:41
Predstavljena mobilna aplikacija za plaćanje parkinga

Foto: Zagreb.hr

"Zg-Park" - mobilna aplikacija za plaćanje parkirališnih karata te sustav za automatsku naplatu i centralno upravljanje u javim garažama Langov trg, Petrinjska i Rebro službeno su počeli s radom. Sustav uključuje kamere za prepoznavanje registarskih oznaka koji bilježi je li korisnik platio kartu.


Mobilnom aplikacijom moguće je kupiti satne, dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje parkirališne karte za javna parkirališta u svim parkirnim zonama. Trenutno je dostupna za android mobilne uređaje, a za nekoliko dana moći će ju koristiti i Appleovi korisnici. Prije korištenja aplikacije potrebno se u nju i registrirati.


Mi sada posjedujemo nadzorni centar u kojem, zapravo, vidimo ove tri garaže, što se u njima događa, gdje se vrši naplata, na koji način... Znači, jedna puno veća razina i sigurnosti i kontrole. S druge strane, do sada se u garažama isključivo moglo plaćati na automatskim blagajnama koje su primale novčanice i kovanice, a sada je moguće plaćati i karticama. Uveli smo ponovno i SMS plaćanje u ove tri garaže, a moguće je i plaćanje mobilnom aplikacijom, rekao je Krešimir Milinović, rukovoditelj službe za razvoj Zagrebparkinga.


Kada korisnici izlaze iz garaže i ako je karta plaćena, automatski se podiže rampa te se, stoga, znatno smanjuje vrijeme izlaska vozila iz garaže.  


Cijeli projekt je koštao oko 6 milijuna kuna, a u planu je da se sustav za automatsku naplatu instalira i u ostale garaže. Vezane vijesti
Ažurirano: 28.11.2020. 12:29:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account